sobota 15. prosince 2012

21.12.2012 - začátek nového věku - Věku Ženy

"Za chvilku je to tady, za pár dní to přijde, to bude konec, tma, blackout, máte vodu, svíčky a co děti?" To jsou slova, která jsou slyšet v poslední době odevšad. Co to bude, až to bude? Nevím. Strhla se všeobecná hysterie okolo magického data 21. prosince 2012, ale proč? Protože je nedostatek informací nebo se informace a zkazky navzájem popírají a podobné věci. Drtivá většina lidí neví, co bude a na tom není nic špatného, ba právě naopak, alespoň máme prostor vytvořit něco nového podle sebe. Ti, co ví, mlčí nebo se jejich hlas ztrácí ve všeobecné záplavě informací.

Tak jsem se rozhodl napsat, jak tuto událost vidím a cítím já. Zda je to zkazka či pohádka, skutečnost či fikce, nechť posoudí každý sám.

21.12.2012 začíná Věk Ženy a bude to pro každého takové, jaké si to připravil a udělal.

Co tohle nové uspořádání přinese pro každého z nás? Zlepší se komunikace, bude méně konfrontace, celkově se zvýší přítomnost ženského elementu, přijde více lásky. Zapojíme intuici do našeho každodenního života a možná i trochu toho magična, to později. Začneme "srdcem přemýšlet a hlavou cítit", jak napsal J.v Buttlar ve své knize Boží kostka.

Naším hlavním úkolem v tomto Věku je Uzdravit Zemi a ochraňovat Nebe.

My muži jsme toho již napáchali dost, dost dobrého i toho, co je třeba napravit, a je čas pustit ke kormidlu světa opět něžné pohlaví a celkově posílit vliv ženského elementu. Opravdu je to pouze můj výmysl? Hleďme a podívejme, mocné ženy v Americe určují zahraniční politiku světové velmoci již roky, nejmocnější žena světa Angela Merkel v sousedním Německu řídí nejvýkonnější ekonomiku světa a oni se na to připravují již delší dobu. Finále Eurovision 2007 a píseň "Ženy řídí svět" (Frauen regier'n die Welt), slova hovoří sama za sebe. Pro mne nejsrozumitelněji popsal tento přechod do Nového Věku Ženy ve svém díle Wolfgang Hohlbein a sice v románe Návrat kouzelníků. Na konci knihy , ve velkém finále, přebírá žena kormidlo světa v pyramidě, přebírá kormidlo světa po martickém válečníkovi, který byl zodpovědný za události ve světě ve 20. století.

Jak vlastně vypadalo 20. století a byly náznaky, co se v něm odehraje? Na konci 19. století se objevilo množství knih o technice, technických vynálezech, ale i o válkách a konfliktech. Hovořím o knihách velikánů Jules Verne, H.G.Wells a jim podobní. Skoro vše se uskutečnilo. Jaké knihy se vydávají nyní? Knihy fantazie, magie a sci-fi, namátkou za autory Sergej Lukjaněnko, Sága Pána prstenů, Hobiti, Elfové, Harry Potter a nad tím vším vévodí náš Karel Čapek. Přečtěme si znovu jeho román Továrna na absolutno.

Realita či fikce? Tak už si konečně vezměme jednu ze dvou pilulek z Matrixu, které jsme si sami připravili a pojďme do našeho nového Věku, Věku Ženy. A pokud už máme nakoupeny všechny ty svíčky, vyberme jednu, zapalme ji a s tou naší Ženou si přiťukněme na Nový Věk.

I hvězdy jsou nám nakloněny Zimním Slunovratem a Prstem Božím.

Krásný Advent, Vánoční svátky a samozřejmě i Nový Věk, Věk Ženy.

vjs

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný komentář, děkuji moc. Vjs

    OdpovědětVymazat
  3. Mohlo by se zdát, že když jsme my muži vládli několik tisíc let, že nyní nadcházející věk Vodnáře bude naopak věkem ženy. Nesdílím úplně tento názor. Proč?
    Tak za prvé: Matriarchát tady už byl. Jak kultura starověké předárijské Indie, tak kultura Védrusská, nebo také starověké kultury oblastí dnešního Íránu, Turecka, středomoří, všude tam vládl před mnoha tisíci lety matriarchát. Žena měla slovo, byla uctívaná, byla strážkyní rodu a váženou občankou. Nechám k diskusi, proč se stalo, že z matriarchálního společenství během tisíců let vzniklo společenství patriarchální.
    Za druhé: ženy, které dnes určují světovou politiku, není možno považovat za ženy. Jsou to takoví ženští chlapi, kteří mnohdy ani nenosí sukně. Používají a prosazují se výhradně mužskými vlastnostmi, umí se pohybovat ve společnosti mužů a není jim to cizí. Pokud by měl nový věk být určován takovými ženami, pak nám pomáhej pánbůh... tyto ženy nejenom že nepřinášejí nic nového a převratného, ale naopak, posilují stávající mužské a muži řízené struktury, které svět vedou do pekel. Feministická hnutí a emancipace není to pravé, co potřebujeme pro záchranu světa. Jsou opět odrazem muži záměrně potlačované vlastní průbojnosti, která ale vede k zženštilosti, neschopnosti vést a vnímat spirituální inspirace.
    Jak tedy ven z této zapeklité situace?
    Nový věk začal v roce 2012. Počátek nového milénia je charakterizován datem s dvojkou na začátku. Dvojka - to není ani muž, ale není to ani žena. Dvojka je muž a žena dohromady. Nový věk by měl jednoznačně být věkem harmonie mezi mužskou a ženskou energií. Jedině tak může nastat žádoucí situace, kdy obě druhy energie si již nadále nebudou činit nárok na řízení světa. Naopak, bude jasné, že jedna bez druhé nic kloudného nedokáže a jenom obě najednou mohou správně přistoupit k problémům, vzniklým z jednostranného zaměření v dlouhodobém vývoji světa.
    K tomu, aby náprava mohla být možná, je nutné, aby jak mužský, tak ženský element akceptoval jeden druhého v každém z nás, jak muži, tak i ženě. Možná je v této vizi ještě dlouhá cesta. Ale věřím, že za pár desítek až stovek let se to my, lidé, naučíme. Teprve pak se začne opravdový zlatý věk lidstva, jehož příchod byl předpovězen již dávno.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.