pondělí 17. prosince 2012

21.12.2012 - Zimní slunovrat a Prst Boží

Existuje spojitost mezi magickým datem 21.12.2012 a postavením hvězd? Je skutečně něco na nebi nebo lidé šílí jen tak tedy jako před každými Vánocemi, akorát letos je to větší fičák? Tak se na to podívejme, na nebi se odehrávají v tomto období dvě Velké věci. Zimní Slunovrat tak jako každý rok a hvězdná konstelace nazývaná Boží prst nebo Boží oko.

Dne 21. 12. 2012 se odehrávají dvě zásadní postavení na nebi:

  • nastane zimní Slunovrat ve 12:12 (sic!) středoevropského času, kdy Slunce vstoupí do znamení Kozoroha
  • na nebi je hvězdná konstelace Boží prst, která je tvořena planetami Saturn, Pluto a Jupiter. Nejsilněji působí dne 21.12.2012 v cca 4:50 středoevropského času.  
 
Prst Boží či Oko Boží a Slunovrat se nám budou ukazovat takto (srovnáno v čase, použit čas středoevropský), vezměme si tužku a zapisujme si, co se okolo nás děje:
  • Boží oko se otevírá 17.12.2012 v cca 22:50,
  • Merkur, posel Bohů, nám přináší zprávu o příchodu velké události, Merkur je aktivní v Božím Oku od počátku do 18.12.2012 cca 11:40,
  • Nejsilnější působení Božího Prstu/ Božího Oka, jsme v jeho středu 21.12.2012 okolo 4:50,
  • Nastává Zimní Slunovrat, Slunce vstupuje do Kozoroha 21.12.2012 ve 12:12 (Slunovrat),
  • Dostáváme "zásilku" Venušinské energie nebo energie ženského elementu a Bezpodmínečné Lásky, Venuše je aktivní v Božím Oku od 22.12.2012 cca 12:00 do 23.12.2012 cca 22:00,
  • Nejsilnější působení Ženského elementu, začíná Věk Ženy, Venuše působí nejsilněji 23.12.2012 okolo 4:50,
  • Boží oko se zavírá 27.12.2012 okolo 17:50.

No a co to tedy u všech všudy znamená? Dovolím si vyprávět svoji astrologickou pohádku.

Boží Prozřetelnost se zase jednou pořádně podívá na svět. Změna bude zásadní, hluboké přeměny společenského řádu, hierarchie a zákonů. I na osobní úrovni musíme převzít zodpovědnost každý sám za sebe. To Pluto v Kozorohu. Saturn ve Štíru si nebere žádné servítky a neexistují pro něj žádná tabu, přichází sám Pán Času a Velký Učitel. Po otevření Božího Oka přichází  Merkur, posel Bohů, a zvěstuje poselství Bohů, abychom se otevřeli světu a novým myšlenkám. Boží pohled na nás je obrácen nejsilněji těsně před Zimním Slunovratem, před návratem našeho velkého Světla, Sluníčka k nám. Poté se Slunce navrací. Venuše nám přináší poselství Lásky, Posvátné, bezpodmínečné Lásky, s velkým štěstím a v harmonii s Božím Plánem. Po celou dobu jsou naši strážní andělé s námi a ochraňují nás, jsme schopni vycítit ducha doby a okamžiku, závažnost našich rozhodnutí, začínáme "myslet srdcem", protože Neptun pohlíží příznivě na Slunce. Po celou dobu jsme pod ostrým a kritickým pohledem Jupitera, který stojíc v Blížencích, sleduje, co se mu děje v jeho znamení, ve Střelci, jehož je vládcem. V tomto znamení, ve Střelci, se uvolňují energie Merkura i Venuše. Boží Oko se zavře a každý z nás si rozbalí dárky, které dostal, a poselství, která jsou určena pouze pro nás. A nyní je musíme zrealizovat.

A co to znamená pro nás, normální smrtelníky? Všímejme si, co se nám děje, co se nám zdá, co se kolem nás děje a vše si zapisujme. Především v noci ze 17.12. na 18.12. (co pro nás má Merkur za zprávu?) a potom z 22.12. na 23.12. Když nic nepřijde, nepropadejme panice, třeba máme již vše za sebou nebo nás to ještě čeká. Takováto změna se neděje většinou ze dne na den, může trvat i několik let. A někdo již jí má za sebou.

Slunovrat a Prst Boží

 
Vstup Slunce do znamení Kozoroha je vyznačen žlutým kroužkem na obrázku. Prst Boží je zvýrazněn fialovou barvou a jeho vrcholy modrými kroužky.
 
Slunovrat je znám, Slunce se na své pouti k nám opět začíná vracet a po nejkratším dnu bude se den prodlužovat.
 

Prst Boží

Co je Prst Boží, Boží Oko či Yod, Jod, jak se také někdy nazývá?
 
Prst Boží je postavení tří nebeských těles, v našem případě Saturn, Pluto a Jupiter. Saturn a Pluto tvoří příznivý aspekt a zároveň tvoří "základnu" Božího Prstu. Jupiter je zde v pozici planety, která hraje centrální roli, okolo ní se vše točí (tzv. Fulcrum planeta či těleso). A nyní si představím kyvadlo, které je zavěšeno v bodu Jupitera a "běhá" od Saturnu k Plutu a zpět. Vždy, když projde kyvadlo nejnižším bodem, naproti Jupiteru, uvolní svoji energii. Jako kyvadlo jednou působí Merkur a poté Venuše a to je celé.
 
Prst Boží ukazuje na uvolnění velké energie a dává této energii smysl.

1 komentář:

  1. Chtěl jsi slyšet můj názor, ale k tomuhle se bohům žel vyjádřit neumím, neb astrologii nerozumím.;-)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.