pondělí 7. listopadu 2022

Zprávy z hvězd pro týden od 7. do 14.listopadu L.P. 2022

Po dvou měsících jsem zpět u Hvězd. A pojďme přímo do středu dění a událostí. Tento týden je další z poměrně náročných období poslední doby. Zároveň chci říci, že několik týdnů nebude pohled I-Tingu součástí týdenních zpráv a předem se vám všem omlouvám.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí nastávajícího týdne z pohledu západní astrologie – jsme na cestě do zcela jiné doby - převrat, zlom a stanovení směru / Závislosti a svobody a s nimi spojené důsledky / Nezávislost, vlastní odpovědnost a spoluodpovědnost jako řešení / Jasný, rozhodný a pragmatický postoj se zaručeně vyplatí.

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Mnoho z intenzivních procesů, které probíhají již několik týdnů, nyní vrcholí. Právě teď je zřejmé, kudy vede cesta, zda a jak je možné se osvobodit od starých vazeb, vzorců a návyků a najít nové, udržitelné vzorce chování a postupy.

V těchto dnech můžeme očekávat více rebelantských a revolučních hnutí, stejně jako nečekaných zvratů a událostí. Ty vyvolávají emoce a vyzývají k přehodnocení a změně orientace. V jakémsi protipohybu však sílí i síly, které lpí na starém, na ideologii nebo na utkvělé představě o tom, jak by věci měly vypadat, a snaží se udržet nebo získat kontrolu všemi dostupnými prostředky. Vzhledem ke všem těmto změnám a s nimi spojeným napětím a krizím je třeba si uvědomit hranice možností i důsledky předchozích rozhodnutí a rozhodnout se pro další postup. Mohou vyvstat následující otázky: Kdo má moc a kontrolu nad tím, co se děje? Kdo určuje pravidla a hranice, které platí? Jakou roli hrají nepředvídatelné události a síla přírody? A ještě to nejdůležitější - které hodnoty, jistoty a zdroje minulosti mohou existovat i v současnosti a přetrvají do budoucnosti?

V mnoha probíhajících konfliktech se na běžné každodenní úrovni dospěje k bodu, kdy se učiní zásadní rozhodnutí o tom, jakým směrem se bude vývoj ubírat, a určí se směr, kterým se bude vyvíjet v budoucnu. To se týká vůdců, autoritativních osobností a jejich poradců v politické, ekonomické, technologické a vědecké sféře, stejně jako těch, kteří tahají za nitky v pozadí. Tam, kde ideologie, myšlení klanu nebo očekávání absolutní loajality a kontroly, jakož i hledání obětních beránků určují chování a s ním spojená rozhodnutí, nebo tam, kde se pokoušejí dosáhnout kýženého cíle lstí, manipulací, vydíráním nebo dokonce popíráním, hrozí nepříjemné důsledky v podobě izolace, blokád nebo jiného destruktivního vývoje. Pokud jsou však lidé, kterých se takové situace týkají, ochotni opustit staré jistoty, představy a ideje, pragmaticky se orientovat na konkrétní situaci a hledat nové cesty, aniž by se zpronevěřili svým vnitřním hodnotám, jsou možné úžasné zvraty a skutečné zázraky. Podobný vývoj bude pravděpodobně probíhat i v oblasti obchodu a dopravy.

Popsané napětí, konflikty a krize se mohou odehrávat i v osobním životním prostředí nebo v psychice člověka, přičemž odpovídající role přebírají různí lidé nebo osobnostní rysy. I zde jde nakonec o to, zda je možné sundat si "brýle" zabarvené starými nánosy a představami a činit nadcházející rozhodnutí na základě přiměřeně objektivního pohledu na současné události. Pokud se to podaří, lze položit základ pro nové porozumění a řešení stávajících konfliktů.

Kromě toho je třeba podniknout rozhodující kroky na kolektivní i osobní úrovni, pokud jde o zacházení s hodnotami a zdroji. Témata udržitelnosti a inovací jsou v popředí zájmu. Důležité procesy lze očekávat také v oblasti komunikace, informací a (sociálních) médií. V těchto záležitostech jde o jasná pravidla hry, hranice a důsledky svobod a o to, jak se vypořádat s pokusy o manipulaci, použití různých lstivých triků a podvody.

Ke konci týdne můžeme očekávat zklidnění situace a mělo by být snazší dosáhnout vyjasnění a dohody. Riziko nesprávného posouzení však zůstává zvýšené. Proto je vhodné - zejména v případě činností a aktivit s dlouhodobými důsledky - nedělat ukvapené závěry ani rozhodnutí.

Mnohé z popsaných dějů jsou aktivní již na začátku týdne. V pondělí, v úterý a ve středu je potřeba bezpečnosti a stability obzvlášť velká. Zejména v pondělí si vědomě vyhraďme hodně času na probíhající činnosti, postupujme krok za krokem a držme se toho, co je konkrétně po ruce. Zeptejme se sami sebe, co je v našem životě důležité, podstatné a cenné a čemu jsme ochotni se věnovat. Pečujme také o své fyzické potřeby a zdraví.

V úterý vzrůstá neklid, zvyšuje se napětí mezi nesourodými silami a může dojít k prvním vzplanutím a nečekaným zvratům. V tento den nastává zvláštní úplněk (12:02 hod.), zatmění Měsíce ("krvavý Měsíc"), viditelné na Dálném východě, v některých částech Ruska, na Aljašce, v Kanadě a v některých částech USA. Toto zatmění znovu připomíná témata a zkušenosti ze srpna 1999 (zatmění Slunce), ale také ze srpna 2022, a v tom lepším případě zviditelňuje pouze dříve nepovšimnutá nebo skrytá témata. Pokud máte narozeniny ve druhé dekádě znamení Býka, Lva, Štíra nebo Vodnáře (nebo jiných planet v těchto znameních), udělejte si čas na to, abyste se podívali na své životní cíle a položili si otázku, zda jste na cestě, která je pro vás správná, nebo zda je třeba se nově nasměrovat.

Ve středu dosahují neklid a napětí svého prvního vrcholu. Události a zážitky mohou mít charakter zemětřesení a mohou otřást dosavadními jistotami a pocitem bezpečí, v žádném případě nejsme schováni „v závětří“. Buďme připraveni na nečekané zvraty. Můžete se však také sami stát kreativními, odvážit se (malého) experimentu, být připraveni rozšířit svůj dosavadní pohled na svět a vidět nové aspekty. Pokud máte odvahu, můžete v tento den udělat první krok na nové cestě. Během středečního odpoledne se nálada mění a potřeba kontaktu a výměny názorů narůstá.

Ve čtvrtek a v pátek zhodnotíme situaci. Během těchto dnů se vyjasní hranice možností a důsledky toho, co se stalo nebo o čem bylo rozhodnuto v minulosti. Může být také nutné převzít odpovědnost za slova a činy a vyvodit z nich důsledky. Dávejte si však pozor na ukvapené závěry; nebezpečí chybného úsudku se v těchto dnech výrazně zvyšuje. Mnohem lepší je nejprve si promluvit s ostatními, vysvětlit jim svůj pohled na věc, klást otázky a získat další informace. Pak je velká šance, že získáte ucelenější obraz.

O víkendu se mnoho věcí uklidní. Zároveň se zvyšuje potřeba bezpečí, společenství a sounáležitosti. V ideálním případě se v tyto dny můžete věnovat rodině, setkávat se s lidmi, které máte rádi, nebo si udělat pohodlí doma. Využijte příležitosti k nalezení klidu a načerpání nových sil.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

Přeji hezký nastávající týden.