středa 31. srpna 2022

Zprávy z hvězd pro týden od 29.srpna do 4.září L.P. 2022

Tento týden pokračujeme na věcech a myšlenkách, které jsme začali nebo rozvinuli o víkendu předchozího týdne. Tento a následující týden nepřidávám pohled I-Tingu a předem se vám všem omlouvám.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí tohoto týdne z pohledu západní astrologie – plánování dalších kroků / hledání možností při vyjednávání / orientace na vlastní představy, očekávání a naděje / co je skutečné a co je jen zbožné přání / vyrovnávání se se slabostmi, ústrky a zraněními / objektivita, pečlivost a šikovnost vedou k úspěchu.

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

I když je z astrologického hlediska trochu poklidněji, procesy, které se daly do pohybu o víkendu, budou pravděpodobně pokračovat i tento týden. Zejména v oblasti vztahů a hodnot jde o to, jak se vyrovnat s případnými souvislostmi, ujasnit si další postup a další kroky. Celkově konstelace nabízejí určité možnosti, takže je vhodná doba pro jednání a rozhovory všeho druhu. Teď je možné se zabývat přáními a očekáváními a vyjasnit si konflikty, rozpory a otevřené otázky.

Pokud se tak děje férovým způsobem a z očí do očí, je šance na porozumění dobrá. Akceptování existujících rozdílů také umožňuje nalézt společný základ. V ideálním případě mohou poznatky získané během těchto dnů tvořit základ pro vytvoření domluvy nebo iniciovat následnou spolupráci. Konstelace však obsahují i některá úskalí. Pokud osobní názory a přesvědčení, stejně jako staré křivdy a zraněná pýcha zastíní a zkreslí pohled na realitu, může dojít k vyostření napětí. V některých případech mohou zklamaná očekávání vyústit i v agresivní přehnané reakce. Navíc je jen malá šance dosáhnout porozumění, pokud zúčastněné strany nejsou ochotny brát ostatní a jejich názory stejně vážně jako své vlastní.

V těchto dnech se často jedná o rozdílné pohledy na svět a s tím spojené představy o dobru a zlu, správném a špatném. To platí zejména pro kulturní, politické a ekonomické otázky a také pro představy o rolích mužů a žen, jejich silných a slabých stránkách. Zejména v případě těch druhých mohou zvraty a události dnešních dnů zpochybnit dosavadní základní předpoklady a představy o sobě samých. Využijte příležitosti zamyslet se nad vlastním postojem a případně rozpoznat existující předsudky. Pak je velká šance, že budete konkrétní realitu vnímat přesněji a odlišněji ve srovnání s dřívějším postojem a budete na ni schopni adekvátně reagovat.

Je však důležité vědět, že mnohé z toho, co se nyní řeší nebo zahajuje, je prozatímní povahy. Vzhledem k tomu, že Merkur se v následujícím týdnu stane retrográdním, je pravděpodobné, že mnohé rozhovory a jednání, které se nyní vedou, budou v pozdějším období znovu otevřeny, revidovány a doplněny. Definitivní a konečné výsledky je možno očekávat až v polovině října. Vzhledem k tomu, že planeta Mars se již pohybuje také v oblastech, do kterých se na podzim/zimu opět vrátí, je třeba trpělivosti a flexibility také při projektech a činnostech, které se nyní řeší. Definitivní průběh a konkrétní výsledky budou jasné až v lednu. Na základě tohoto časového horizontu je však vhodné zvážit dlouhodobé plány a cíle a provést prvotní rešerše a plány.

V pondělí budou pravděpodobně v popředí reakce na zkušenosti z předchozích dnů. V tento den je potřeba pořádku a přehlednosti, ale také porozumění a komunikace. Věnujte dostatek času tomu, abyste našli půdu pod nohama a přeorientovali se. V ideálním případě si můžete s druhou osobou promluvit o svém duševním stavu, svých přáních a záměrech.

Také v úterý a ve středu bude v popředí potřeba výměny přímo z očí do očí. Zejména ve vztazích všeho druhu, ale i ve vztahu k hodnotám je snaha o "spravedlnost" velká. V konkrétní rovině jde často o zklamaná očekávání, zraněnou ješitnost a ublížené city, ale také o pochybnosti o sobě samém a nejistotu. V ideálním případě je v dnešní době možné si v otevřeném rozhovoru vyjasnit existující rozdíly, rozpoznat, co je skutečně důležité, a následně se znovu najít. Nejlépe to funguje, když jsou aktéři připraveni zůstat spravedliví a respektovat i v případě, že se na dané téma setkávají velmi odlišné názory a postoje. Situace se zkomplikuje, když ideologické rozdíly a s nimi spojené požadavky brání porozumění. Stejně ošemetné je, když jedna strana z mylně chápané potřeby harmonie předčasně přistoupí na kompromis, který ve skutečnosti není harmonický. V takových případech někdy hrozí dlouhodobé a nepříjemné následky. Pokud jste sami ovlivněni, je nejlepší jasně prezentovat svůj názor, ale také brát vážně názor druhé strany.

Od středečního večera se intenzita zvyšuje. Ve čtvrtek a v pátek se pak projeví silné pocity všeho druhu. Zdánlivě banální události, zprávy, slova a gesta mohou vyvolat hluboce zakořeněné úzkosti, zejména v souvislosti se zkušenostmi se závislostí a ztrátou, ale možné jsou i události týkající se moci a bezmoci, hněvu, závisti, pocitů žárlivosti nebo vzdorovitosti. Protože související prudké reakce jsou ve většině případů založeny na zkušenostech a představách z minulosti, často neodpovídají konkrétní situaci a mohou mít destruktivní účinek. Proto, pokud je to možné, potlačte všechny podobné impulsy nebo si najděte přiměřeně neškodná východiska (křik, házení něčím, bubnování, divoký tanec atd.). Konstelace jsou ideální pro zkoumání zážitků a zkušeností z minulosti.

O víkendu je velké nutkání udělat něco smysluplného. Je také snadné se pro něco nebo někoho nadchnout. V ideálním případě můžete dělat něco, co vás inspiruje a přináší vám nové poznatky. Tendence očekávat příliš mnoho nebo poučovat druhé, která je přítomna i v těchto dvou dnech, se může ukázat jako problematická. V obou případech musíte počítat s frustrací.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

Přeji hezký týden.