úterý 24. května 2022

Týden od 23.května 2022

Tento týden otevírá následující témata : vyrovnávání se s touhou po svobodě a po konkrétních krocích, s vůlí k úspěchu a nároky na moc / Odhodlání a boj za spravedlnost a pravdu. Staví nás před otázky: Kdo soudí? Co je správné? Co je spravedlivé? A kdo má pravomoc jednat? A zároveň nabízí pomoc a tou je otevřená a objektivní komunikace jako klíč k vyjasnění napětí a konfliktů.

Pro mnohé nemusí být snadné vypořádat se s konstelacemi tohoto týdne a jejich protichůdnými energiemi konstruktivním a účelným způsobem: Silný drive a snaha o svobodu, stejně jako velké nadšení a entuziasmus se setkávají se zřetelně zpomaleným a na minulost orientovaným myšlením.

Kromě toho, zejména v prvních dnech týdne, chybí také jasná perspektiva a je obtížné se zorientovat. Kombinace impulzivity a lákavosti zvyšuje nebezpečí chybných úsudků a omylů. Zvýšená sebedůvěra v tomto období, stejně jako zvýšená touha po dobrodružství a riskování, umožňují odvážné činy, velká díla a skutečné úlety, ale také zvyšují sklon k (před)rychlému a zbrklému jednání, stejně jako nebezpečí přeceňování sebe sama, přetěžování se nebo přílišné odvahy. Směs všech těchto energií se může projevit v širokém spektru různých forem projevu. Od vynikajících úspěchů, hrdinských činů, velkých příležitostí a perspektiv, vášnivých (milostných) příběhů, zásadních rozhodnutí, která mění život, a úspěšného zvládání krizí až po útoky, fanatismus, násilí, zneužití moci a pády.

Dobrý, konstruktivní a perspektivní způsob zacházení s těmito energiemi je možný, pokud se vám podaří poněkud omezit silné instinktivní reakce a vnitřní impulsy a zároveň vědomě a účelně využít dostupné energie. Využijte instinkty a pohotové reakce zbystřené v tomto období při řešení choulostivých nebo dokonce nebezpečných situací, ale také schopnost udělat správnou věc ve správnou chvíli, zejména v každodenních situacích, například při sportu nebo hravém soupeření s ostatními. Pokud však jde o zásadní otázky a širší problémy, vědomě věnujte čas klidnému zhodnocení dané situace, položte si otázky a zahrňte do nich také objektivní fakta, otázky bezpečnosti a také síly, prostředky a zdroje, které máte skutečně k dispozici. To se týká zejména větších projektů, finančních otázek, vztahů a smluv. V tomto ohledu, pokud jste ochotni se také přihlásit ke svým hodnotám a aktivně pracovat na svých projektech, zájmech a vizích a zároveň respektovat svá vlastní omezení i zásady, práva a hranice druhých, můžete využít dostupné energie k tomu, abyste připravili půdu pro zásadní změnu, postupnou změnu a změnu perspektivy. V nadcházejícím týdnu pak budete mít všechny informace, které potřebujete pro komplexní nový začátek nebo novou orientaci.

V konkrétní rovině lze v těchto dnech očekávat důležité a v některých případech dramatické procesy a zvraty, zejména v oblasti sportu, politiky, armády, hospodářství a financí, stejně jako ve vztazích všeho druhu. To platí i pro oblasti hodnot, právních a morálně-etických otázek, kde by události a rozhodnutí mohly udávat nový směr. V osobní rovině uděláte nejlépe, když si v tomto období budete cíleně vyhledávat úkoly a projekty, které jsou výzvou pro vaši vůli a odhodlání, a když si dopřejete dostatek pohybu. V osobních vztazích jde nyní o to, abyste si vytvořili jasno, abyste se něčemu nebo někomu zavázali a aktivně se zapojili, nebo abyste se stejně jasně vymezili. Omezte však svou netrpělivost a tendenci něco vnucovat bez ohledu na ztráty a důsledky nebo brát zákon do vlastních rukou.

V pondělí a v úterý se projevuje zejména na začátku zmíněný rozpor mezi nutkáním k činu a vůlí k němu, stejně jako obtíže s odpoutáním se od vnějších vlivů a jasnou orientací. Proto jsou impulsy k jednání a rozhodování v těchto dnech často charakterizovány (nevědomými) touhami, přáními nebo dokonce soucitem a obavami. Nejlepší je věnovat čas starostem, které vám již delší dobu leží na srdci. Z energií těží i hledání vizí (zejména ve formě meditace při procházce nebo "poutní cesty"), hudební aktivity nebo aktivity u vody, s vodou nebo ve vodě. Konstelace jsou méně vhodné pro projekty, které vyžadují rozvahu, smysl pro realitu, pragmatický přístup, disciplínu a vytrvalost.

Ve středu dochází k jasné změně energie. Ve středu i ve čtvrtek je velká touha být aktivní, vytyčit si nějaký cíl a vydat se k němu co nejrychlejší a nejpřímější cestou. Zároveň roste impulzivnost, netrpělivost, připravenost k útoku a konfrontaci, zejména když se něco nedaří přesně podle představ. V těchto dnech na jedné straně je obzvláště důležité věnovat se dostatečně pohybu, ale na straně druhé dávat pozor na sklon k neuváženým akcím a reakcím. Pokud se cítíte vyprovokováni, je nejlepší omezit svou touhu provokovat druhé, svůj hněv a jakékoli nutkání "trestat" druhé v roli mstitele. Pokud však patříte k lidem, kteří hledají harmonii, je nejlepší držet se v těchto dnech hesla: “K míru je třeba bojovníků". Pokud se vzdáte a ustoupíte, riskujete, že vás někdo přejede a srazí.

V pátek a v sobotu dojde k částečné změně tématu. Do popředí se stále více dostávají vztahy a hodnoty a potřeba jistoty a stability se stává mnohem silnější a zpomaluje dříve téměř nezkrotnou touhu prosadit se téměř za každou cenu, aby bylo dosaženo vytouženého cíle. Je také o něco snazší čelit situaci realisticky a pragmaticky. Proto jsou tyto dva dny ideální pro vyjasnění vztahů. Zeptejte se sami sebe, co je pro vás ve vašem nejhlubším nitru důležité, co chcete posílit, udržet a zachovat, a buďte připraveni zjistit, kde vám závislost nebo strach ze ztráty brání být a dělat to, co vám vyhovuje. Také při zacházení s hodnotami a majetkem je vhodné rozlišovat mezi tím, co je skutečně příjemné a stojí za zachování, a tím, co je spíše přítěží než potěšením, a vyvodit z toho odpovídající důsledky. Ve všedním životě je tento den vhodný pro aktivity na zahradě a v přírodě; energie prospívá také umělecko-kreativním projektům.

Také v neděli jsou v centru pozornosti hodnoty všeho druhu. Zároveň je v tento den silná touha otevřít se a najít nové cesty a světy. V konečném důsledku jde o to, abyste si znovu definovali své vize, cíle a záměry a podle toho se zařídili. V centru pozornosti jsou otázky smyslu a morálně-etické principy. Zkušenosti, poznatky a rozhodnutí z tohoto dne tak mohou být důležitým impulsem a mají význam pro budoucí vývoj, který by neměl být podceňován. Využijte příležitosti a ujasněte si, jaké jsou vaše osobní hodnoty a postoje, stejně jako vaše budoucí životní směřování.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .