pondělí 2. května 2022

Horoskop na týden od 2.května do 8. května L.P. 2022.

Týden „přináší“ především témata v souvislosti - odcházení, změny, přelomové etapy; mnoho věcí se ukáže jinak, než se očekávalo a předpokládalo. Probudí se síla přírody, veliká moc přání a tužeb. Vyjednávání a rozhovory umožňující vzájemné porozumění.

V nadcházejícím týdnu nastane sotva nějaký nudný okamžik. Nebude nouze o podnětné zážitky, inspirativní postřehy, nečekané zvraty, ale také o nečekaná dobrodružství a vzrušení . Díky zkušenostem s nimi spojenými získáme další důležité a pravděpodobně nejvýraznější impulsy v procesu odchodu a změny, který začal již v předcházejících týdnech. Takto „nenadále“ získané zkušenosti zahajují rozsáhlou změnu pohledu na svět nebo nové fáze v našich životech s dlouhodobými důsledky. A to jak dobře, protože je to v souznění a harmonii s našimi plány, současně si musíme dát pozor, abychom si „nezadělali“ na problémy v budoucnosti.

Motto týdne je – „začněme žít pro budoucnost, čerpejme z minulosti, ale přestaňme v minulosti žít“. V centru dění nadále zůstává probíhající zásadní změna hodnot a závislost na dostupných materiálních zdrojích a nakládání s nimi, ale důležité procesy probíhají i ve vzájemných mezilidských vztazích všeho druhu. Ti, kteří mají vnitřní rovnováhu a jistotu a jsou ochotni iniciovat nebo připustit změny a jít novými cestami, mohou využít zkušeností a poznatků nadcházejících dnů „k otevření dveří“, a tím uvést do pohybu mimořádně plodný vývoj. Na druhou stranu ti, kteří se spíše upínají k minulým časům nebo se chtějí držet statu quo, musí počítat s událostmi a zvraty, které nebyly plánované ani předvídatelné, které je vyvedou z klidu a donutí je přeorientovat se. Ať tak či onak, to, co se děje v této době, je základem důležitého vývoje do budoucna.

Obecně platí v dnešní době, že zvýšená ochota chovat se proaktivně ve všech podobných procesech je více než užitečná. Na rozdíl od minulých týdnů je stále snazší aktivně přistupovat k druhým lidem, hledat dialog, klást otázky a v případě potřeby se angažovat v hledání řešení případných budoucích konfliktů. V souvislosti se stále přetrvávající touhou po míru a harmonii a potřebou porozumění a komunikace se zvyšují šance na procesy sbližování a usmiřovací gesta zaměřená na konkrétní řešení. Proto je vhodné vyměňovat si s ostatními informace o vlastních hodnotách a představách a také učit se lépe a jasněji formulovat svá přání. Udělejme si čas na to, abychom zjistili, co je pro nás osobně důležité, kolik svobody, ale také kolik jistoty potřebujeme; podělme se o své poznatky, ale buďme zároveň připraveni respektovat názory a potřeby ostatních. Tam, kde se to podaří, lze nyní při jednáních nalézt první přístupy ke kreativním a slibným řešením. Je však důležité mít na paměti následující skutečnosti: mnoho otázek, které se v těchto dnech řeší, se týká prvního " nástřelu" nebo první kapitoly poněkud delšího příběhu. Konečné výsledky se pravděpodobně projeví až v průběhu června tohoto roku. Vyzbrojme se proto trochou trpělivosti.

V konkrétnější rovině mohou představitelé autorit a vůdčí osobnosti upoutat pozornost svými inovativními nápady a neobvyklým či "bláznivým" chováním, iniciovat nový trend nebo být nečekanými událostmi přinuceni k přehodnocení svého postavení a cílů a k novému nastavení. V krajním případě dochází i k "tichým" vzpourám nebo revolucím, jejichž dopad se projeví až v dlouhodobém horizontu. Lze si však představit i události, které ukazují sílu přírody a naši závislost na ní. Navíc ženy mohou vzbudit opravdové „senzace“ svou angažovaností, nekompromisním a radikálním chováním, případně také zpochybněním stávajících vzorů a tabu. V těchto dnech je v centru pozornosti také erotika a sexualita, tanec mezi mužskou a ženskou energií a z toho plynoucí tvůrčí energie. Události tohoto druhu budou pravděpodobně hrát důležitou roli v probíhající změně hodnot, otevírat nové prostory a/nebo otřásat stávajícími jistotami podobně jako zemětřesení. Nejlépe uděláme, když si ve svém běžném každodenním životě vytvoříme prostor pro existující energie tím, že budeme experimentovat s novými způsoby chování, upravíme si zahradu nebo balkon, nebo začneme být kreativní v kuchyni, v lásce nebo v mezilidských vztazích.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

A co nám k tomuto týdnu řekne I-Ting, Kniha Proměn.

Moudrý člověk, jednající vždy upřímně a správně, volí správné cíle a dosahuje jich s pevným přesvědčením, ale zároveň zůstává otevřený i dalším výhodným možnostem.

Motto: Nestřídmost (Jezero) je vyzdvižena na denní světlo (Nebe), čímž se vytvářejí podmínky pro Rozhodnost. Tak šlechetný člověk rozdává těm dole a neulpívá na svých ctnostech.

Síly, které nás možná ohrožovaly, lze nyní vymýtit. Je třeba to provést bez myšlenky na ústup, zcela veřejně a bez použití násilí. Se svými protivníky se nemůžeme utkat v bitvě, protože jakmile uznáme jejich bojovou sílu, vlastně se jim zavazujeme a předáváme jim moc. Naopak, my musíme jejich moc popřít, a to tak, že se neochvějně a veřejně rozhodneme pro vývoj, jenž přináší blaho.

Doporučení od I-Ting, Knihy Proměn je následující

Doporučení → volme své cíle v souladu se svými nejvyššími hodnotami a nejlepšími povahovými rysy; dosahujme těchto cílů se vší rozhodností; neustupujme od svých hodnot a etických zásad jen kvůli dalšímu pokroku; vyhýbejme se neústupnosti a dávejme si pozor na netoleranci.

Čeho je dobré se vyvarovat → nepřibližujme se k cíli neuvážlivě, bez ohledu na etické zásady a přiměřenost; nevyhýbejme se názorům, otázkám a přístupům, které se liší od našich představ; neprosazujme nesprávnou strategii pouze ze zásadovosti a z důvodu, že se nám taková strategie „již stokrát“ osvědčila.

Hezký týden nám přeji a ať se nám podaří splnit vše tak, jak jsme si předsevzali. :-)