neděle 29. května 2022

Týden od 30.května do 5. června L.P. 2022.

 

Tento týden „přináší“ především témata v souvislosti - zhodnocení a vytyčení cílů / shromáždění faktů, uvědomění si důsledků a přijetí rozhodnutí / uplatnění závěrů, plánování a řešení dalších kroků / a především rozumné a tvůrčí jednání se vyplácí.

Optimistická nálada, která převládá od minulého týdne, pokračuje. V tomto týdnu jsou nastavovány nové impulsy a nyní jde o to, abychom "vložili peníze tam, kam to má smysl". Touha po tom, abychom se aktivně zapojili a něco dělali, je velká a v mnoha oblastech dozrál čas na nový začátek (projekty, práce, vztahy) nebo na vytyčení nového směru našich aktivit.

Rozhodně jim nebude chybět dobrodružství a dravost, ani otevřenost a ochota zkoumat nové cesty a možnosti. Přestože vládne velká netrpělivost a chuť k akci, je třeba zachovávat jistou opatrnost a pozornost. Realizace nových myšlenek a podnětů totiž často nemusí být tak snadná a rychlá, jak se předpokládá. Na jedné straně překážky, otázky hodnot a obavy o bezpečnost mohou poněkud tlumit dynamiku a zpomalovat procesy, na druhé straně vzhledem k tomu, že Merkur je zpočátku stále retrográdní, existuje tendence orientovat se na staré představy a události. To značně ztěžuje jasnou komunikaci ohledně projektů zaměřených na budoucnost. Pokud budete chtít postupovat vpřed a jednat příliš rychle, můžete vyvodit nesprávné závěry, riskovat nedorozumění a počítat s různými odklady a zpožděními. Mnohem lépe uděláte, když do pátku omezíte svou netrpělivost, využijete dostupné energie k tomu, abyste si nejprve ujasnili všechny nevyřešené záležitosti, znovu si ověřili všechna fakta a zvážili případné důsledky. Pak můžete zahájit realizací svých plánů o víkendu a těžit z dosažené inspirace, srozumitelnosti a vůle.

Další konstelace naznačuje, že příliš přímočarý a razantní přístup zaměřený výhradně na požadovaný cíl je choulostivý. Zejména v první polovině týdne jsou opět pravděpodobné boje o moc a směřování. Tentokrát jde především o rozdílné hodnotové systémy a pohledy na svět: patriarchální, hierarchické myšlení a jednání s cílem prosadit se oproti sociálně komunitnímu, na přírodu orientovanému postoji. V těchto záležitostech se blíží změna fáze. Tématem se pravděpodobně stanou také ženské a mužské vzory a jim přisuzované vlastnosti a chování, různé aspekty a formy sexuality, zacházení s agresí a používání násilí, které mohou vynést na světlo hluboce zakořeněné obavy nebo dříve potlačované, tabuizované obsahy. Podle jiného přirovnání mohou dříve nepředvídatelné přírodní a jiné katastrofy nebo jiné neočekávané zvraty také zpochybnit dosavadní postoj a vést ke změně směru. V ideálním případě připravují zkušenosti a události tohoto druhu půdu pro celistvější pohled na svět a přírodu a ukazují, kolik energie lze uvolnit prostřednictvím konstruktivní, vzájemně se doplňující spolupráce mezi různými lidmi, skupinami, kulturami nebo zeměmi založené na rovnosti. Nejlépe se vám povede, když si uvědomíte, jaké energie máte k dispozici, a budete připraveni je v případě potřeby použít. Mějte však na paměti životní prostředí, současné energie a procesy a také celkový kontext. Zahrňte je do svých úvah. Může být také nutné dát k dispozici něco, co je pro vás důležité, nebo se toho vzdát. Pak mohou nastat "kouzelné" okamžiky a nádherné proměny.

Konstelace tohoto týdne jsou navíc velmi vhodné pro vyjasnění hodnot ve vztazích všeho druhu. V milostných vztazích jsou možné erotické úlety a z energií těží také kreativní a umělecky založení lidé. Obecně platí - buďte flexibilní, otevření a tolerantní, ale také připraveni převzít odpovědnost za důsledky svého chování. Dbejte na to, abyste se dostatečně pohybovali a sportovali, ale respektujte své (fyzické) limity. Pokud se budete držet těchto pravidel, povede se vám skvěle.

Změna etap a energie je avizována již v pondělí. Novoluní (13:30 hod.) v tento den zahajuje nový vývojový cyklus a přináší důležité impulsy. V pondělí a v úterý je nálada celkově spořádaná a hravá, potřeba vzájemné výměny a kontaktů, stejně jako ochota zabývat se novými nápady a možnostmi jsou velké. Využijte příležitosti setkat se s kolegy a přáteli a rozvíjejte své společenské kontakty. Inspirativní setkání nebo flirt by také mohly oživit váš každodenní život. Mimochodem, tyto konstelace jsou ideální pro získání dalších informací o tématu, které vás již delší dobu trápí, nebo pro objasnění otevřených otázek. Zatím však nedělejte ukvapené závěry a sledujte tendenci stávajících nejasností a nedorozumění.

Ve středu a ve čtvrtek se zaměříme na pocity a emoce všeho druhu. Potřeba bezpečí a sounáležitosti je v těchto dnech velká a velkou pozornost pravděpodobně věnujeme také tématům domova, domácnosti a rodiny. Zejména ve středu může v této souvislosti vzniknout napětí a někdy i ostré konflikty. Možné jsou i zážitky, které otřesou zažitým pohledem na svět a vybízejí k zamyšlení. Na osobní úrovni můžete konstelace využít k tomu, abyste se vypořádali s vlastním chápáním své role a s příslušnými rodinnými vzory. Z energií však těží i činnosti v rámci domácího prostředí.

V pátek dojde k dalšímu zlomu. Planeta Merkur se v tento den zastaví a změní svůj pohyb. V centru dění jsou stále pocity, emocionální potřeby a reakce. V tento den se mohou projevit rodinné (nebo vnitrostátní) modely a vzorce, staré strachy nebo traumatické zážitky, stejně jako dlouho skrývané (tajné) touhy a přání. Použijte tyto konstelace pro své osobní vyhodnocení. Prověřte své hodnoty a zeptejte se sami sebe, co je pro vás osobně důležité z hlediska rodiny a domácnosti, ale také z hlediska sounáležitosti, domova, bezpečí, loajality a společenství. Za co jste ochotni se postavit a převzít odpovědnost? Energie však můžete využít i k péči o svou fyzickou pohodu, byt, dům nebo zahradu.

Víkend je také o bilancování. Do popředí se však dostávají i další témata: touha hrát si a bavit se, snaha o realizaci osobních zájmů i potřeba pozornosti a ohleduplnosti stojí v protikladu k ideologiím a zásadám a s nimi spojeným sociálním a společenským pravidlům a strukturám. V tomto ohledu jde o zkoumání vlastního hodnotového systému a zvažování možných důsledků různého chování (přizpůsobení, vzpoura, boj, spolupráce, převzetí odpovědnosti za druhé nebo za celou komunitu). Pokud se s takovými situacemi a zkušenostmi setkáte, uděláte nejlépe, když nebudete reagovat okamžitě, ale dopřejete si čas k zamyšlení nad vlastním postojem a přístupem a poté vědomě zvolíte vlastní strategii. Na každodenní úrovni se konstelace nejlépe hodí pro hry všeho druhu, zejména pro ty, ve kterých hraje důležitou roli strategické myšlení.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Postup začíná mimořádným pokrokem. Je dobré být patřičně vytrvalý. Moudrý člověk, stejně jako pilný mravenec v pohádce, dokáže před přicházející zimou rozvážně využívat teplé sluneční dny.

Motto: Přijetí (Země) sousedí s Plností (Jezero), čímž vytváří podmínky pro Postup. Tak šlechetný člověk neúnavně učí ostatní a nanejvýš je chrání.

Doba ukazuje na okamžitý postup. Číňané přirovnávali tento hexagram ke konci zimy a nástupu jara. Podobně jako výhonek nové rostliny, která raší vstříc prvním projevům tvořivosti, se i vy můžete přesunout blíže ke svému cíli.

Mezilidské vztahy mají předpoklad k rozkvětu. Možná se ocitnete v roli sebevědomého partnera. Váš vlastní vklad může přispět k upevnění osobních vazeb. Obzvlášť podnětná je tato doba ve vztazích milostných, neboť vše se teprve začíná rozvíjet. Buďte tolerantní a ohleduplní, a podaří se vám vybudovat stavbu, která odolá i bouřlivým emocionálním střetům, bez nichž se žádný vztah neobejde.

Doporučení od I-Ting, Knihy Proměn je následující

Doporučení → sklízejte seno, dokud svítí slunce; vyznačte si nové cesty; překonávejte překážky; vykročte vpřed; využijte co nejlépe přízeň štěstěny; pilně pracujte se zaměřením na budoucí výzvy; reagujte, když příležitost zaklepe na dveře.

Čeho je dobré se vyvarovat → neplýtvejte časem; nepodléhejte stagnaci; využívejte přízeň štěstěny a dobré nabídky; nepromarněte příležitost a následujte schopného vůdce; nerozptylujte se a nelenošte; nenechávejte věcem příliš volný průběh.