pondělí 8. srpna 2022

Zprávy z hvězd pro týden od 8. do 14. srpna L.P. 2022

Tento týden má zvláštní atmosféru. Nastává doba proměn a před každou proměnou je třeba si promyslet kroky vpřed, ale i vzad. To, co právě teď cítíme a prožíváme, není výrazem emocionálního zmatku, ale znamením, že se naše pohledy na danou situaci mění. Přistupujme k této situaci s jasnou hlavou a výsledek přinese štěstí. Tolik v krátkosti moudrost Knihy proměn v souvislosti s nadcházejícím týdnem.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí tohoto týdne z pohledu západní astrologie – krize a příležitosti / pokračování v proměnách hodnot / vztahy, vytoužené cíle a autority podrobeny zkoušce / události, poznatky a rozhodnutí určují směr budoucnosti / vedoucí představitelé v centru pozornosti: vládci, ideologové, revolucionáři nebo inovátoři; kdo zvítězí v soutěži?

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Již v uplynulém týdnu vyvolaly různé události rozruch a daly podněty k novému vývoji. Tento týden se napětí a intenzita stupňují, na obzoru je další vyvrcholení a zlom. Všichni, kdo se minulý týden odvážili začít znovu, tak nyní pravděpodobně narazí na první překážky, které je třeba překonat. Ti, kteří se dosud bránili jakékoli změně, mohou být okolnostmi nebo dalšími nečekanými zvraty donuceni se přeorientovat, zatímco ti, kteří se bouřili nebo provokovali, budou nyní konfrontováni s prvními důsledky svého chování.

V každém případě je třeba se znovu zamyslet a zvážit možné důsledky vlastního postoje a zohlednit nejnovější poznatky. Poté je třeba učinit nové rozhodnutí a určit další postup.

Kromě událostí a impulsů z minulého týdne se v těchto dnech pravděpodobně znovu stane aktuálním i vývoj, který započal v dávnější minulosti. Na jedné straně se zaměřuje na události, rozhodnutí a cíle z období února a května. V popředí jsou záměry nejrůznějších autorit a lídrů. Tématem však budou opět i osobní plány a přehodnocení z tohoto období. Události a poznatky pocházející z tohoto období by mohly vrhnout nové světlo na dosavadní události a umožnit změnu pohledu na danou problematiku. Důsledky předchozího postupu jsou zřejmé. Často se také objevuje otázka odpovědnosti a odpovědných osob.
Způsob, jakým se s těmito skutečnostmi naloží, a rozhodnutí, která budou na jejich základě přijata, pravděpodobně určí nový směr. Tam, kde se rozhoduje na základě jasných postojů a skutečných hodnot, lze v dnešní době dosáhnout významného průlomu. Znovu a znovu je důležité rozlišovat mezi situacemi, kdy je třeba respektovat hranice, a mezi situacemi, kdy je třeba čelit překážkám, které se objeví; buď je překonávat silou vůle, vytrvalostí a disciplínou, nebo hledat nové cesty pomocí kreativních nápadů a důmyslného chování. Buďte připraveni hájit to, co je pro vás důležité. Respektujte však své limity i limity ostatních - jinak hrozí nepříjemné následky.

Ve vztazích a ve vztahu k hodnotám je v centru pozornosti vývoj a události z období od Vánoc do přelomu roku na jedné straně a z počátku března letošního roku na straně druhé. Ve vztazích, aliancích a partnerstvích, ale také v souvislosti se smlouvami je nyní jasné, o co jde. Závazek a loajalita jsou předmětem zkoumání, stejně jako otázka, zda partnerství nebo smlouva mohou spravedlivě reagovat na probíhající vývoj. Pokud jsou vztahy a smlouvy založeny především na vytvoření závislosti, na manipulaci nebo pokusech o vydírání, mělo by to být nyní nad Slunce jasné - a také to, co je opravdové, autentické a životaschopné do budoucna. V prvním případě mohou krize vést k rozchodu, ve druhém mohou vztahy posílit. Totéž platí pro hodnoty všeho druhu. Kritické situace mohou vyžadovat zásadní rozhodnutí v oblasti hospodářství a financí, jakož i v otázkách majetku a nakládání se zdroji. Kroky k většímu nasazení a závazku jsou stejně možné jako prožívání ztrát.

Týden začíná pestrým kombinovaným programem. Na jedné straně je ve vzduchu cítit optimismus, a nadšení i ochota věnovat se nějaké myšlence či ideálu je značná. Zároveň je zde velká tendence nechat se unést a ztratit kontakt s realitou. Tato kombinace je obzvláště citlivá pro ty, kteří se cítí omezováni, zdržováni nebo manipulováni okolnostmi či ostatními. Pokud patříte mezi postižené, omezte své sklony k příliš extrémním reakcím. Obviňováním nebo nenávistí ničíte víc, než si myslíte.

V úterý a ve středu se budou přijímat první důležitá klíčová rozhodnutí. Potřeba řádu a jasných vztahů je v těchto dnech velká. Zároveň se nálada vyznačuje intenzitou. Emocionální reakce na události mohou být odpovídajícím způsobem silné. Zeptejte se sami sebe, kdo nebo co stojí za vaše úsilí, za vaše nasazení, za co jste ochotni se postavit celým srdcem a se všemi důsledky. Buďte připraveni se odhodlat ke konkrétním krokům, pokud na tuto otázku odpovíte kladně, a rozloučit se s tím, co (již) není harmonické a v souladu s představou vaší další Cesty. Mimochodem, konstelace jsou také ideální pro nastolení pořádku v kanceláři, v bytě, ve skříni nebo dokonce v psychice a pro rozloučení a zbavení se všeho, co přestalo být aktuální.

Další významný okamžik následuje ve čtvrtek a v pátek. V těchto dnech se dostavuje neklid a pocit odcházení ze stávající situace a reality. Touha po dobrodružství a potřeba osvobodit se od všeho, co vás omezuje, a vydat se novými cestami je velká. Nejlépe uděláte, když budete připraveni se něčeho odvážit, ale dávejte pozor na nebezpečí a možné následky svého dobrodružství. V pátek 12. srpna nastane úplněk (ve 3:36 středoevropského času). Astrologicky navazuje na témata zatmění Slunce ze srpna 1999. To by mohlo oživit události a zážitky z té doby. V nejlepším případě budou události z té doby a související důsledky viděny v novém světle. Je také možné, že vývoj, který tehdy začal, nyní vstoupí do další fáze.

O víkendu je nálada mnohem rozvážnější a "utlumenější". Nálada naplněná touhou po dobrodružství a dalekých cestách ustupuje touze po kráse a potřebě lásky a harmonie. Současně jsou zřejmé důsledky vývoje posledních týdnů a ukazujících se hranic možností. V ideálním případě máte v těchto dnech možnost věnovat se v klidu tématům, která vás zajímají. Tvůrčí a umělecké činnosti těží z těchto energií.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop . A mé rozšíření. :-)

I-Ting, Kniha Proměn.

Nyní následuje má interpretace dění v nadcházejícím týdnu podle čínské kosmologie a Knihy proměn.

Každá činnost je příležitostí ke stanovení určitého příkladu. To, jak se chováme sami k sobě, k ostatním lidem a ke světu kolem nás, se stává konkrétním vzorem, který bude kdosi kdesi napodobovat. Lidé nás pozorují a kladou si otázku, čemu je svým jednáním vlastně učíme?

Moudrý člověk si uvědomuje, že jeho jednání se stává vzorem, jejž chtějí ostatní lidé následovat, a proto se neustále snaží být světlem pro ty, kteří uvízli v temnotě.

Motto: Je dobré být patřičně vytrvalý. Pak přijde pokrok. Pečovat o krávu znamená štěstí.

Doporučení → pochopme, že naší úlohou je být názorným příkladem a vzorem pro ostatní; jednejme, uvažujme a mluvme tak, aby to názorně vyjadřovalo, jak jednáme, myslíme a mluvíme.

Varování → nečekejme, že ostatní udělají vše, co jsme řekli a že budou věci dělat tak, jak je děláte my; nepodceňujme dobrý příklad ostatních; nevolme si nesprávného učitele či hrdinu.

Několik otázek k průběhu tohoto týdne

  • Jaký dopad má mé jednání na situaci a jak by se vyvinula, pokud by všichni jednali stejně, jak jednám právě teď já?

  • Zachoval jsem se a jednal v této situaci,  jak nejlépe dovedu a podle mého vědomí a svědomí?

Na světě jsme společně, společně žijeme, jíme a dýcháme, prožíváme své životy. Jsme v synergii se všemi lidmi na Zemi. Účinnost synergické spolupráce podstatně překračuje rámec běžných očekávání. Když se k sobě lidé postaví tak, že jejich společný záběr zdaleka přesahuje pouhý součet toho, co by dosáhl každý z nich osamoceně, znamená to, že konají v synergii. Nyní je vytvořen čas, kdy máme možnost proniknout ke zdroji stávajícím potíží a odstranit je nebo začít s nápravou. Jakmile bude hlavní problém pryč, zavládne pořádek. S lidmi, kteří se možná nechali zlákat pomýlenými myšlenkami, však jednejme mírně. Jedná se především o spojení vůdčích osobností a lidí, kteří na nich závisí, a to jak ve společnosti, tak v komunitě, v rodině, v mezilidských vztazích.

Moudrost vytváří čas na změny na úrovni autorit. Dochází ke skutečné změně stanoviska. Takový dramatický obrat často provází hluboký smutek, ovšem zároveň s ním vlastně přichází i štěstí, neboť tato změna ohlašuje lepší časy všech zúčastněných.

Pokud jde o sled událostí v čase synergie, platí zde, že vůdčí osobnost, která se spoléhá na vlastní zásady a smysl pro spravedlnost, dokáže těm, jež řídí, přinést osvícení a řád. Tehdy mohou lidé čerpat z integrity velkého muže. Číňané k tomu podotýkají, že jasnost mysli, již přivodilo ulpívání na správném, je s to změnit svět a zdokonalit jej.

Zde v textu cituji, že „pečovat o krávu znamená štěstí“. Jak rozumět tomuto textu? Jsme v týdnu ohně a oheň se musí živit, aby hořel. Stejně tak každý z nás se vyživuje a živí, aby hořel, svítil, posílil se a byl pevný. Chov znamená posilování a výživu, kráva je symbolem přizpůsobivosti a vnímavosti, kráva neužívá svoji sílu, její povaha je klidná a mírná. Pokud člověk posiluje oheň klidně a přizpůsobivě, pak se pročistí jeho „uvědomování si“ a nic už ho nemůže ošálit. A pokud září dovnitř, stejně tak září i navenek. Co se dá přirovnat k takovému štěstí?

Přeji hezký nastávající týden.