úterý 2. srpna 2022

Zprávy z hvězd pro týden od 1. do 7. srpna L.P. 2022

 

Tento týden je zcela mimořádný. Vše, co nyní vytvoříme, se pro nás stane základem a podnětem k příštím zkušenostem. Každý krok, který teď podnikneme, se odrazí v našem osudu. Vždy se můžeme vrátit na začátek, ale to, co se chystáme uvést do pohybu, nebude mít nikdy konec. Tolik v krátkosti moudrost Knihy proměn v souvislosti s nadcházejícím týdnem.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí tohoto týdne z pohledu západní astrologie – vykročení ke svobodě / osvobození od své závislosti / překonání omezení a překážek, získání tvůrčího přístupu a prolomení nových hranic / reformy a inovace nebo počátek revoluce a boření stávajícího / smysl pro realitu, nezávislost, respekt a odpovědnost jako klíč k úspěchu.

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Konstelace tohoto týdne vyzývají k novým směrům a změnám orientace. Mnoho věcí, které se během těchto dnů stanou, budou poznány nebo provedeny, mohou nastartovat změnu a uvést do pohybu nové procesy. V popředí zůstává otázka, kam se tato cesta ubírá, k čemu veškerá síla (vůle) a dostupné zdroje slouží.

Touha zbavit se závislostí a prošlapávat nové cesty je v dnešní době velká, stejně jako tendence vzdorovat a bouřit se proti nařízením, pokusům o manipulaci a vydírání. Protože však konstelace obsahují také určitou setrvačnost a tendenci trvat na známém a co nejdéle se držet stávajícího, může se v nich vytvořit velké napětí, které pak vybuchne nebo podobně jako zemětřesení otřese stávajícími strukturami a jistotami. V mnoha ohledech takové chvíle vyžadují ochotu objevovat sebe sama a odvahu se k něčemu odhodlat. V ideálním případě události těchto dnů vytvářejí podmínky pro dlouhodobou reformu.

Na konkrétní úrovni jsou možné zcela rozdílné varianty chování a prožívání. Někteří se například mohou z vnitřního popudu odhodlat k nečekanému a neobvyklému kroku, jiní mohou prolomit dosavadní zábrany a omezení a posunout se do nových oblastí, zatímco další osoby jsou k přehodnocení vlastního postoje a posunu donuceny chováním druhých, rušivými událostmi nebo nešťastnými náhodami. Bez ohledu na typ prožívání a chování mohou mít z toho, co se děje, nakonec prospěch všichni, kdo mají přiměřeně stabilní charakter, vědí, co je pro ně důležité, a jsou ochotni využít své síly a zdroje k tomu, aby toho dosáhli. Mohou získat důležité informace o sobě a své cestě, objevit dosud nevyužité zdroje a najít cenné poklady. Na druhou stranu je tato doba choulostivější pro ty, kteří jsou uvězněni ve vztazích závislosti a bojí se je rozbít; pro ty, kteří se snaží udržet status quo a kontrolu nad událostmi všemi dostupnými prostředky, ale i pro ty, kteří si - slepí ke všem možným důsledkům - chtějí vynutit změnu pomocí násilí. Ve všech těchto případech hrozí nepříjemné a potenciálně destruktivní důsledky. Zaměřuje se na následující otázky: Majetek, hodnoty a zdroje, vztahy, domov a sounáležitost. Mimo jiné by mohly způsobit rozruch mimořádné přírodní události, ale jsou možné i neočekávané události a zvraty v oblasti energetiky a elektřiny, dopravy a pohybu, stejně jako válečné konflikty.

Ať už se tento týden stane cokoli, vývoj, který bude nyní nastartován, pravděpodobně vyvrcholí a dosáhne zlomu v následujícím týdnu. Pak dojde k důležitým rozhodnutím a projeví se důsledky toho, co se děje a co se dít bude.

V pondělí slaví Švýcarsko státní svátek. Tento den se zpočátku jeví z příjemné a klidné stránky. Výrazně se projevuje potřeba řádu a přehlednosti, stejně jako touha po známém prostředí, bezpečném útočišti nebo domově. Chuť na bujaré oslavy je však velmi omezená. V lepším případě máte v tento den příležitost obklopit se věcmi a lidmi, kteří pro vás něco znamenají, nebo dělat něco, co naplňuje tělo i duši. Z těchto energií mají prospěch také činnosti a aktivity v oblasti přírody, zdravotnictví nebo služeb. S postupujícím večerem a nocí se nálada mění. Ve vzduchu pak naroste napětí a nečekané události mohou vyvolat neklid a vzrušení a přimět člověka k zamyšlení nad svou životní strategií.

V úterý a ve středu je potřeba vzájemných vztahů, harmonie a spravedlnosti obzvlášť velká. V ideálním případě budete mít v těchto dnech příležitost dělat něco, co vás těší a/nebo vám dělá dobře, nejlépe společně s dalšími lidmi. Konstelace jsou také příznivé pro řešení otevřených otázek nebo nevyřešených konfliktů. Zejména pokud jednáte férově a z očí do očí, je šance na konstruktivní řešení velká. Energie prospívají také činnostem, které slouží ke zkrášlení vašeho domova nebo pracoviště.

Ve čtvrtek ráno a v průběhu dopoledne je důležité dávat pozor na tendenci hrát mocenské hry ve vzájemných vztazích. Dávejte si proto pozor na možné tendence dosáhnout něčeho manipulací nebo nenápadným vyhrožováním. Nejlépe uděláte, když si zachováte jasnou a pevnou vůli. V průběhu dne bude nálada zdrženlivější a vyrovnanější a bude také o něco snazší postupovat v choulostivých situacích opatrně a nechat zvítězit rozum. Konstelace lze využít k promýšlení a třídění zážitků a událostí předchozích dnů.

Již v pátek se napětí a intenzita opět stupňují. V pátek a v sobotu se projevují silné emoce a vášně, mohou se objevit dříve potlačované prožitky, které si žádají pozornost. V popředí jsou obavy ze ztráty, z toho, že nás někdo ovládne, ze závislosti a ovládání druhými, ale i pocity bezmoci jiného druhu. Zároveň se znovu objevuje snaha mít vše pod kontrolou nebo se ze všeho vymanit. Takové tendence jsou nebezpečné, když se dotyční - slepí ke konkrétní realitě a možným následkům - nechají vést takovými emocemi. Pak se i původně banální situace mohou prudce vyhrotit. Pokud se vám však podaří čelit tomu, co ve vás narůstá, s minimálním vnitřním odstupem, můžete konstelace využít k tomu, abyste se vědomě a uvědoměle vypořádali se starými, nezpracovanými příběhy, rozpoznali dříve skryté pohnutky a získali nově jasný pohled na to, co se děje.

V neděli se navrátí chuť být aktivní a něco podniknout. V tento den se zaměřte na konkrétní úkoly, které vyžadují vaše soustředění a pevnou vůli. Pokud se jedná o témata, která vás inspirují a naplňují, můžete dosáhnout a zažít nesmírně mnoho. Dávejte si však pozor na tendenci přeceňovat sebe a své limity nebo překračovat limity ostatních. Pokud chceme příliš, riskujeme nepříjemné následky.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop. A mé rozšíření.😀

I-Ting, Kniha Proměn.

Tvořivá energie je jako třaskavina v bombě evoluce. S ohledem na inspiraci, energii a vůli je zcela výjimečné období. Cítíme se jako člověk stoupající po šesti velkých schodech. Jakmile se budeme pohybovat příliš rychle, brzy se vyčerpáme. Pokud se budeme pohybovat příliš pomalu, pak se nikdy nedostaneme nahoru. Pohybujme se tedy s odhodlaností a jasným záměrem a úspěch je zaručen.

Obloha je v neustálé proměně a stejně tak i moudrý člověk věčně usiluje o to, aby byl ještě silnější.

Motto: Pohyb kosmu kulminuje. Tak šlechetný člověk neúnavně pracuje na naplňování svých záměrů.

Doporučení → vyvíjejme rozhodnou a odpovídající aktivitu v nejpříhodnější možné době se záměrem vytvářet si tak co nejpříhodnější vyhlídky do budoucnosti; buďme vytrvalí; hledejme pomoc i u druhých lidí stejného smýšlení.

Varování → na místě není nerozvážná uspěchanost, nesprávné používání síly a přizpůsobování vlastních záměrů s cílem znevýhodnit ostatní; pozor na plýtvání energií ve snaze učinit všechno najednou i na vyvíjení prudké síly a energie.

Několik otázek k průběhu tohoto týdne

  • Jaké cíle jsou pro mne nejdůležitější?

  • Jak dokážu pokročit kupředu způsobem, který podnítí druhé k tomu, aby učinili totéž a spojili se mnou své síly?

Přírodní síly, jako je déšť a vítr, utvářejí tento svět, ale činí tak v souladu s přírodními zákony. Naše aktivity by měly fungovat stejně: dávejme podobu tomu, po čem toužíme, ale provádějme to způsobem, jenž je konstruktivní, nikoliv destruktivní. Dělejme správné věci ve správnou chvíli.

Ať se rozhodneme pro cokoli, bude to v souladu s kosmem. Máme nyní jasnou mysl. Zároveň buďme zodpovědní v tom, co děláme. Spojme se se správnými lidmi, to je základ úspěchu do budoucna.