pondělí 6. června 2022

Týden od 6.června do 12. června L.P. 2022.

Nadcházející týden „přináší“ intermezza na Cestě - odvaha experimentovat, zkoumání nových myšlenek a první konkrétní kroky; shromažďování faktů a informací, zabezpečení zdrojů a kreativní, inovativní využití hodnot; cesta za svobodou, nezávislostí a důsledky individuality.

Tento týden panuje v mnoha oblastech optimismus. Pozornost je zaměřena především na budoucnost, na realizaci myšlenek a plánů, na nadcházející další kroky a na nové výzvy. V mnoha případech budou pravděpodobně hrát roli poznatky a zjištění získané v uplynulých týdnech a také dosud učiněná rozhodnutí, která by neměla být podceňována.

Nyní jde o uzavření, pokračování a navázání na to, co již bylo řečeno a vykonáno. V některých případech je možné na tyto výsledky navázat, v jiných je však třeba je doplnit a korigovat. Zároveň se v dalších oblastech nastavují zcela nové impulsy a karty se přehazují. V těchto záležitostech je nutná kreativita a experimentování, stejně jako ochota myslet nad rámec toho, co je již známé a zažité, a znovu objevovat a orientovat se. Umění je zjistit, co je v dané oblasti v kurzu, a podle toho se chovat. V závislosti na tématech v osobním horoskopu lze očekávat různé procesy ve srovnání s těmi, které naznačuje horoskop týdne.

Na jedné straně se nadále zvýrazňují pudy sebezáchovy, bojovnost a vůle k výkonu, které se aktivovaly již v minulých týdnech, a s nimi i snaha dosáhnout kýženého cíle všemi dostupnými prostředky. Tyto energie sice umožňují dosáhnout velkých úspěchů, ale zároveň posilují tendenci postupovat bez ohledu na možné důsledky a zaslepenost vůči všemu, co se nehodí. V konkrétní rovině jde vedle sledování osobních záměrů a sportovních cílů také o dobývání, boj za "svobodu" nebo angažovanost v něčem, co je - podle vlastního přesvědčení - považováno za "správné" a "spravedlivé". Aktivují se však také souhvězdí ve znamení Berana a Štíra a v první polovině znamení Raka, Vah a Kozoroha. Pokud se to týká i vás, měli byste sledovat nejen cíle, o které usilujete, ale také prostředky a síly, které máte k dispozici, a "cenu", kterou možná budete muset zaplatit. Zajistěte si dostatek pohybu nebo si najděte úkoly, které vyžadují pevnou vůli a soustředění.

Souběžný rozvoj tématu "změny hodnot" si však zaslouží větší význam a pozornost. V těchto záležitostech, v oblasti vzdělávání, komunikace, obchodu, médií a dopravy, jde o dokončení jednání a procesů, které probíhají od konce dubna, o konkrétní výsledky těchto procesů a o prozatímní definitivní dohody. Je možné, že tvůrčí myšlenky, které dosud nebyly brány v úvahu, skutečnosti, které nebyly dostatečně doceněny, nebo dokonce nově se objevující poznatky povedou k přehodnocení stávajícího stanoviska. Zároveň v oblasti financí a ekonomiky, ale také v souvislosti s majetkovými nároky a otázkami zabezpečení, jakož i nakládáním se zdroji všeho druhu, mohou neočekávané události a překvapivé zvraty vyvolat pozdvižení, otevřít nové perspektivy a vyzvat k přehodnocení. Důležitou roli by v této souvislosti mohly hrát i události spojené s digitálními technologiemi nebo přírodní události. Zkušenosti a události v těchto oblastech a otázkách jsou obecně důležitými impulsy pro dlouhodobou reorientaci a vyzývají k radikálnímu přeorientování. Změna orientace je nutná i ve vztazích. Zde je třeba najít dohody a formy, které budou odpovídat svobodě jednotlivce i potřebě stability a bezpečnosti. Obzvláště postiženi jsou lidé se souhvězdími v Býku a Vahách nebo v druhé polovině znamení Lva, Štíra a Vodnáře. Ti, kteří se chovají pragmaticky a zůstávají věrni svým hodnotám, ale zároveň jsou připraveni na změny, nové myšlenky a experimenty, mohou v těchto dnech udělat rozhodující krok vpřed a najít novou půdu pod nohama. Na druhou stranu ti, kteří odmítají brát varovná znamení doby vážně a setrvávají na stávajícím stavu, riskují, že je události donutí k přehodnocení. Z těchto konstelací těží především umělecko-kreativní projekty, design a móda, ale i technologický a vědecký výzkum.

V těchto oblastech platí následující: To, co se tento týden odehraje, rozhodne a uskuteční, dává důležité impulsy pro budoucnost. V následujících týdnech však pravděpodobně dojde k událostem a překážkám, které výrazně zpomalí dosavadní dynamiku, ukáží se hranice možností a proveditelnosti a budou vyžadovat flexibilitu. Teprve pak se dostatečně jasně ukáže, co je skutečné a co bude mít dlouhodobý význam a trvání.

V pondělí a úterý je potřeba pořádku a srozumitelnosti značná. V mnoha případech jde o to, zda a jak je možné něco konkrétně realizovat v každodenním životě. Pozornost však vyžaduje i tělo a jeho potřeby. V ideálním případě můžete během těchto dnů vědomě řešit otevřené otázky v uvedených oblastech, vyřídit nevyřešené záležitosti nebo naplánovat konkrétní další kroky. Energie prospívají také úklidu a čištění všeho druhu. Konstelace jsou méně vhodné pro projekty, které vyžadují velké nasazení, sílu a soustředění.

Středa je dnem změny. V mnoha ohledech jde stále o konkrétní věci každodenního života. Zejména dopoledne se také vyznačuje velkou citlivostí a silnou potřebou porozumění a komunikace. Pokud jste vědomě pozorní a opatrní, můžete si pomocí konstelací ujasnit otázky, které vás již delší dobu trápí, a ověřit si, které z vašich nápadů a vizí lze uskutečnit. Od středečního večera dochází k zřetelné změně nálady.

Čtvrtek a pátek jsou především o vztazích, smlouvách a dohodách všeho druhu. V těchto dnech je také kladen důraz na prosazování práva a spravedlnosti. Potřeba otevřené výměny názorů na úrovni očí je velká, ale stejně tak i připravenost na konfrontační spory. V nejlepším případě můžete energii těchto dnů využít k debatě, která již nějakou dobu probíhá. Mluvte (nebo napište) o tom, co je pro vás v životě důležité, vyslovte svá přání a obavy, pokládejte otevřené otázky a pak buďte připraveni naslouchat bez předsudků. Tam, kde je to možné, jsou příznivé podmínky pro porozumění a dohody s budoucím potenciálem. Problematické se stává, pokud se jedna strana snaží využít nebo manipulovat druhou, nebo pokud chybí spravedlnost. Přílišná ochota ke kompromisům však může působit kontraproduktivně. Umělci a tvůrčí pracovníci mohou využít existující tvůrčí potenciál.

O víkendu se věci začnou hýbat. Zvyšuje se emocionalita a intenzita, stejně jako touha proniknout do podstaty problému, něco změnit a snažit se (nebo si vynutit) rozhodnutí. Energie jsou pak rozjitřené nebo dokonce nebezpečné, když se zúčastněné strany snaží využít existujících závislostí, udržet si kontrolu nebo moc za každou cenu nebo postupovat podle zásady "všechno, nebo nic". Pokud jsou však zúčastněné strany ochotny jasně a opravdově uznat své vlastní postavení a hodnoty, ale také respektovat hodnoty druhé osoby, může se v těchto dnech podařit důležitý průlom. Využijte tyto konstelace k tomu, abyste si ujasnili, co je pro vás v životě důležité. Bojujte za svůj postoj a za své životní představy, ale buďte také připraveni rozloučit se s tím, co ztratilo na významu nebo hodnotě.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Nadcházející týden naslouchejme vnitřnímu hlasu.

Nádoba začne sloužit svému hlavnímu účelu ve chvíli, kdy je do ní uložen chutný kus masa, a stejně tak i moudrý člověk usiluje o to, aby konal, co je jeho posláním.

Motto: Pronikavá inteligence (Vítr a Oheň) vytváří podmínky pro kosmický řád. Tak ušlechtilý člověk zastává pozici, která je v souladu s kosmickými silami.

Podaří-li se vám vlastní cíle a přání uvést do souladu s nároky a prouděním kosmu, budete moci vykonávat velké činy. Možná by se dal tento princip dobře demonstrovat na příkladu východních bojových umění a jejich skrytém dynamickém náboji: takový bojovník používá sílu a prudkost útoku svého protivníka k tomu, aby ho přemohl a porazil. V běžném životě jednejte tak, abyste při uskutečňování náročných cílů postupovali v souladu s energií a chováním kosmu.

Osobní a rodinné vztahy teď mohou dosáhnout až za hranice své dosavadní sociální působnosti. Společnými silami se vám podaří uskutečnit velké věci. Mocný vliv harmonie, která mezi vámi panuje, silně zapůsobí na celé společenství a současně se umocní soudržnost příslušného vztahu.

Je načase uvést osobní vztahy do souladu s kosmem. Tak jako síly v přírodě mají jistá omezení, existují i v životě a povaze člověka určité předurčené oblasti. Západní civilizace tento koncept dokáže jen stěží přijmout, avšak právě přijetí předurčení může vést k velké osobní síle. Pokud se vy osobně budete umět smířit s osudovými danostmi, možná se vám v životě lépe povede. Naučíte se rozlišovat, co je momentálně opravdu reálné, a přestanete plýtvat drahocennou energií na věci neuskutečnitelné, na to, co není vzhledem ke stávajícím okolnostem v souladu s kosmickým řádem.

Někteří lidé jsou si zjevně určeni a souzeni. Jiní jsou spolu pouze z konvenčních a praktických důvodů. Musíme se rozhodnout, co je pro nás to pravé, zároveň si musíme uvědomit a mít na paměti, že si zasloužíme vztah a to i pracovní, který nás bude posilovat a bude nám pomáhat v dalším rozvoji.

Doporučení od I-Ting, Knihy Proměn je následující

Doporučení → naslouchejme svým snům; dělejme to, co děláme nejlépe a to bez ohledu na odměnu či peníze; předejme dohled nad svým životem vyšší síle, buďme v souznění s Univerzem, Božským plánem; přijímejme práci, která je pro vás nejvhodnější; opusťme práci, která nemá příliš velký přínos a zaměřme se na činnost, kterou považujeme za smysluplnou.

Čeho je dobré se vyvarovat → neměňme své povolání jenom proto, že toužíme po změně; nepřecházejme v pracovní sféře z jedné slepé uličky do druhé; nedovolme, aby byl náš život řízen náhodami, zvolme si jasné záměry; svůj život vnímejme citlivě, sledujme trvale a neustále jeho systém a řád.