pondělí 11. července 2022

Hvězdné zprávy od 11.července do 18. července L.P. 2022.

Tento týden nám přináší opět klid a dostatek času pro přípravu na další týdny. Tato doba je pro nás důležitá jako čas přemýšlení před velkými změnami a rozhodnutími.

Pro rychlé a spěchající zde uvádím krátké shrnutí následujícího týdne - Ujasnění si vlastních snah, představ a požadavků / úvahy o podstatných věcech / pochopení a porozumění jako klíč k naplňujícím zkušenostem.

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Podle astrologických konstelací bude tento týden poměrně klidný. Celkově panuje jen málo napětí, a tím i málo energie. Kdybychom si povídali o počasí, dalo by se hovořit o rozsáhlé oblasti nízkého tlaku.

V takových situacích je obtížné určit jasný trend budoucího vývoje. V závislosti na jednotlivých tématech, procesech a chování je možno získat velmi rozdílné zkušenosti. V širším časovém kontextu mají události této doby charakter intermezza. Celkově lze říci, že se sotva jedná o dobu „hrdinských činů“ nebo velkého úsilí a úspěchů. Pozornost se soustředí na to, co je aktuální a možné. V popředí jsou tři možné scénáře:

Na jedné straně je doba příznivá k tomu, abychom se znovu podívali na zkušenosti a vývoj z předchozích týdnů, abychom si uvědomili, co se stalo s impulsy a rozhodnutími z přelomu června a července. To, čeho již bylo dosaženo, lze sjednotit, pokračovat v již probíhajících procesech a podniknout další kroky. Při vzájemné výměně informací se mohou objevit i nové možnosti, kterým dosud nebyla věnována dostatečná pozornost. Mnohé je možné a proveditelné v malém měřítku. Nečekejme však žádné velké šance a obraty, které by rozhodly zápas.

V ideálním případě ale máme i během těchto dnů čas a příležitost užívat si krásné a příjemné stránky života. Několik dní dovolené, nezávazný flirt, setkání s přáteli a rodinou, čas strávený na vlastní zahradě nebo v přírodě odpovídají konstelacím, stejně jako vše, co přispívá k útulnějšímu domovu. Nezadaní by se mohli znovu zamilovat. Díky bohaté fantazii a inspiraci je podporována také tvůrčí a hudební činnost všeho druhu (hudba, tanec, výtvarné činnosti). Zapřemýšlejme o tom, co vyhovuje nám a naší povaze, co nás těší a dělá nám dobře. Pokud ale má člověk již pevně dané představy nebo ideální obraz, riskuje zklamání. Nejlepší je zůstat otevřený tomu, co se nabízí, a snažit se z toho vytěžit co nejvíce.

Tento čas můžeme také využít k přípravě na nadcházející výzvy. Zeptejme se sami sebe, co je pro nás v životě opravdu podstatné, do čeho jsme ochotni vložit své srdce a duši a co nám (už) nevyhovuje, a pokusme se při tom být k sobě upřímní. Najděme v sobě zdroje síly a postavme se případným obavám z vlastního nitra a z vlastních představ. Pak budeme dobře připraveni na nadcházející rozhodnutí. Ve druhé polovině týdne by se měla úroveň celkového napětí opět pomalu zvyšovat a mohou se objevit první předzvěsti a náznaky témat a rozhodnutí, která lze očekávat v nadcházejícím týdnu.

V pondělí a úterý panuje důvěra a optimismus. Nápady, fantazie a inspirace téměř nechybí, dokonce nechybí ani chuť pustit se do dobrodružství, pokud se k němu ostatní chtějí také připojit. V ideálním případě se zejména v pondělí budeme věnovat tématům a činnostem, které nás nadchnou a inspirují. Od úterního poledne je nálada střízlivější a pragmatičtější. V souvislosti s tím roste i potřeba být konkrétnější a uskutečňovat naše předsevzetí a nápady v praxi. Pokud existuje něco, co vyžaduje naši plnou pozornost a určitou disciplínu, nyní je ten správný čas se tomu věnovat.

Středa nabízí smíšený a různorodý program. Na jedné straně je v tento den potřeba mít jasno a dosáhnout konkrétních výsledků. Je snazší než jindy věnovat se určitému tématu soustředěně a disciplinovaně. Zároveň jsou však kladeny vyšší nároky na dokonalost. Proto i malé nesrovnalosti a frustrace mohou vyvolat nejistotu a pochybnosti. Pokud postupujeme s rozvahou a opatrností, jsou konstelace nejvhodnější pro studium a zpracování obtížných zážitků z minulosti. V diskusi lze rozpoznat a vyřešit chyby a nedorozumění a případně uzdravit a napravit takto vzniklé křivdy. Ve středu večer ve 20:37 nastává úplněk. Využijme příležitosti ohlédnout se za uplynulými dvěma týdny a zhodnoťme, „jak jsme na tom“. Pokud jsme ochotni dívat se bez klapek na očích a předpojatosti, můžeme získat důležité informace o tom, jaké procesy v této době nastaly. Zmírněme všechny sklony k potlačování nepříjemných pocitů nebo ke snaze ovládat a manipulovat chování druhých.

Ve čtvrtek a v pátek je pozornost zaměřena na vztahy všeho druhu. Potřeba kontaktu a vzájemné komunikace je v těchto dnech velká, stejně tak jako touha po porozumění, přijetí a soucítění. V lepším případě budeme mít v těchto dnech čas na rozvíjení svých společenských kontaktů a setkávání se s lidmi, kteří jsou nám blízcí. Využijme této příležitosti vyjádřit své vize, sny a představy.

O víkendu se obecně hlásí touha po lásce, kráse a harmonii. V těchto dnech se také výrazně projevuje potřeba sounáležitosti, společenství a kontaktu se stejně smýšlejícími lidmi. V ideálním případě můžete tento čas strávit na místě nebo s lidmi, kteří se dotýkají vašeho nitra a přinášejí vám dobrou pohodu. Víkendovým konstelacím odpovídají také aktivity v přírodě a s přírodou, ve vodě, na vodě a s vodou, ale také čas na snění a nechat se nenásilně těmito pocity unášet a konejšit. Méně vhodné jsou tyto víkendové energie pro fyzicky náročné činnosti a projekty a úkoly, které vyžadují soustředění a disciplínu.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

V nadcházejících několika týdnech musíme v sobě i v celkové situaci ze všech sil potlačovat zlo a přimykat se k dobru. Hledejme sílu ve spojení s kosmickým řádem, obraťme se na naši intuici. Ve spojení s kosmickým řádem se dobro a zlo nacházejí na těch pravých místech. A jak praví čínský filozof Lao C - „V době dávných velkých vládců lid sotva věděl, že je má. Jejich nástupce lid ctil a miloval, k dalším hleděl se strachem, od dalších se s pohrdáním odvracel. Tam, kde chybí důvěra, povstává nedůvěra. Jak uvážlivá a vzácná jsou to slova! Když dílo bylo dokončeno, práce ve svůj čas vykonány, všechen lid si svorně říkal: jsme a žijeme jako příroda.“

Moudrý člověk ví, že na temném místě může světlo pochodně – a nikoli postavení člověka, jenž ji nese – lidi uklidnit a spojit dohromady.

Motto: Inteligence (Oheň) je uvnitř silného (Nebe), čímž vytváří podmínky pro Svrchovanost. Tak šlechetný člověk potlačuje zlo a ukazuje, co je dobro, přičemž následuje nejvyšší pobídky Nebe.

Doporučení → stůjme vždy na straně dobra; bojujme proti tomu, co je špatné; obklopujme se schopnými lidmi; buďte skromní při projevování vlastních schopností; uvědomme si, že i obyčejní lidé mohou být velkým přínosem.

Varování → nečekejme, až někdo jiný převezme otěže; nedejme se umlčet; neužívejme si bezstarostně svá potěšení, aniž bychom vnímali problémy a starosti druhých.

Několik otázek k průběhu tohoto týdne

  • mohu alespoň trochu přispět něčím, co by mělo význam?

Jeden mudrc kdysi nabádal své váhavé následovníky, aby „neschovávali své svíce pod koš“. Jako jejich vůdce tento moudrý člověk věděl, že v temných dobách může i to nejskromnější světlo přinést tolik vítané osvětlení. Už samotná existence plamene je mnohem významnější než jeho velikost.

V současné situaci možná máme pocit, že postrádáme postavení, moc, uznání nebo vědomosti potřebné k tomu, aby se něco mohlo skutečně změnit. Tyto pocity nekompetentnosti můžeme zahnat, pokud si uvědomíme, že rozsah naší odvahy a odhodlanosti ke všemu, co je správné, je to jediné, na čem záleží.