pondělí 18. července 2022

Hvězdné zprávy od 18. do 24. července L.P. 2022.

Tento týden nás vyburcuje z naší prázdninové letargie a přiměje nás přemýšlet a aktivně jednat. Týden je vhodný pro uskutečnění již dlouho čekajících myšlenek a pro odstartování nových projektů. Takovýto dynamický týden má samozřejmě i svoji „sladkou odměnu“ ve formě pohodové a příjemné nálady o víkendu, kterou si můžeme zpříjemnit setkáním s přáteli.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí nadcházejícího týdne – mohou nastat zlomové okamžiky / změny energií a jednotlivých etap / pojmenování věcí, projevení se, zaujmutí postoje a vytváření závazných postojů. Dále pak vyrovnávání se se silnými pocity a vášněmi / otázky moci a bezmoci / domov, rodina a bezpečí vystavené zkouškám - co je odolné vůči krizi?

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Po poněkud klidnější fázi bude tento týden mnohem intenzivnější a především emotivnější. Témata jako jsou pocit ochrany, bezpečí, sounáležitost, domov a rodina zůstávají v popředí pozornosti. Na tyto otázky se nyní zaměřuje zvýšená pozornost. Zároveň je často obtížné zabývat se událostmi věcně a objektivně. Osobní znepokojení, citlivost, potřeby a pocity všeho druhu proto určují chování a reakce na zážitky a události.

V harmonickém nebo pozitivním prostředí, ale i v případě mimořádných situací, je možné během těchto dnů prožít naplňující zážitky vzájemné péče, blízkosti a důvěrnosti. Pokud však dojde k napětí nebo konfliktům, je pravděpodobné, že se napětí a emoce mohou rychle vystupňovat. Zejména v první polovině týdne lze obecně očekávat kritické situace a nepříjemné zážitky. Mocenské nároky, výhrůžky, vydírání a snaha udržet si kontrolu všemi prostředky nebo manipulovat druhými jsou stejně možné jako prožitky bezmoci a bezradnosti.

Kromě událostí, které se týkají témat zmíněných na začátku, budou v tomto ohledu pravděpodobně hrát roli i média a informace všeho druhu, jejichž vliv není radno podceňovat. Na konkrétní úrovni jsou možné intenzivní procesy nebo krize také v oblasti vzdělávání, obchodu, cestování a dopravy. Obzvláště náročná je tato doba i pro vedoucí pracovníky: musí počítat s tím, že jejich chování, postavení a autorita budou zpochybňovány. V osobní rovině se jedná především o vytoužené cíle, sebepotvrzení a otázku skutečného záměru a motivace chování nebo dokonce skryté či nevědomé důvody pro přijetí závazku. Ti, kteří mají jasno ve svých hodnotách a vnitřních postojích, kteří si dokážou stát za tím, co prosazují, a jsou připraveni převzít odpovědnost za svůj postoj a důsledky s ním spojené, mají velkou šanci výzvy v tomto období úspěšně zvládnout. Obtížné nebo dokonce nebezpečné se může situace stát jenom tehdy, když chování je určováno nároky na nadvládu, touhou po moci nebo obavami. Pak se může toto projevit jako hrozba potenciálně destruktivního vývoje. Ve všech těchto záležitostech se pravděpodobně znovu projeví události, zážitky nebo podněty, které byly aktuální před půl rokem. Nyní se ukáže, co se s nimi vlastně událo a jak a kam se vyvinuly.

Pokud se vás takové situace a zážitky dotknou, nejlépe uděláte, když budete připraveni vidět realitu tak, jak je skutečně, bez klapek na očích, zaujmout jasné stanovisko a jasně a pevně na něm trvat - a pokud možno zůstat věcní a uctiví v jakékoliv situaci.

V druhé polovině týdne se poněkud mění základní tón. Nálada se stává sebevědomější a dynamičtější. Projevuje se chuť do života, radost ze hry a zábavy i tvůrčí činnost a stoupá také sebedůvěra. Ti, kdo jsou na dovolené, na prázdninách nebo v harmonickém soužití, se mohou těšit na příjemné a naplňující zážitky. Konstelace prospívají také milencům a tvůrčím projektům. V tomto období se však také zvyšuje snaha o upoutání pozornosti a ohleduplnost. Máme tendenci být sebestřední a nároční a být dotčení, uražení a případně až agresivní, pokud se svět a ostatní okolo nás nechovají podle našich očekávání. Pokud je to možné, omezme tyto impulsy. Ušetříme tak sobě i ostatním rozpačité okamžiky a vyvarujeme se případných pozdějších nepříjemných následků.

V pondělí jsou v závislosti na našem osobním horoskopu a tématu možné naprosto odlišné prožitky najednou. Na jedné straně je zejména dopoledne charakterizováno velkou potřebou harmonie a lásky, která je stále přítomná z víkendu. Zároveň však tendence sondovat, aby se odhalilo hlubší nebo skryté pozadí nějakého tématu, a v případě potřeby ho vyprovokovat, může vést k prudkým reakcím. V odpoledních hodinách je patrné nutkání k aktivní činnosti, ale zvyšuje se také ochota reagovat impulzivně a někdy až příliš prudce a neadekvátně k nastalé situaci.

Také úterý a středa se vyznačují bojovným duchem a potřebou být aktivní, prosadit se, postavit se za nějakou věc nebo něčeho dosáhnout. Souběžně s tím roste na jedné straně ochota k provokaci a konfrontaci a na druhé straně citlivost, zejména pokud jde o impulzivní chování a agresi. Kromě toho je tolerance ke zklamání, když něco nejde podle očekávání, velmi nízká. V těchto dnech lze proto očekávat nečekaně prudké konfrontace, reakce, mocenské hry nebo obecně kritické situace.

Ve čtvrtek se nálada opět trochu uklidní. Potřeba bezpečnosti, stability a spolehlivosti se opět „přihlásí o slovo“ a bude jednodušší vyčkat a pozorovat další vývoj. Ve čtvrtek a v pátek je třeba se postavit za věci a hodnoty, které se nám zdají být důležité, nebo chránit a zachovat nějaké zájmy. Stejně jako snaha o samostatnost a nezávislost a touha realizovat vlastní zájmy a záměry. Tyto dva dny jsou vhodné pro zhodnocení osobní situace. Udělejme si čas a zamysleme se nad svými osobními přáními a hodnotami a zeptejme se sami sebe, co je v našem životě důležité a co má pro nás hodnotu a smysl. Z těchto energií těží také aktivity zabývající se tématem trvalých a udržitelných hodnot a dále také pobyt a aktivity v přírodě a s přírodou.

O víkendu se objevuje touha po zábavě a hrátkách, a zároveň roste potřeba osobního kontaktu, vzájemné komunikace a příležitostí k oslavě lehkosti bytí. Ideální je, když v tyto dny najdeme příležitost dělat něco, co nás baví, pokud možno společně s lidmi stejného smýšlení a zájmů. Rozvíjejme své sociální kontakty, mluvme o svých přáních a o tom, co nás zajímá. To je nejlepší způsob, jak zpracovat všechny náročné zážitky uplynulého týdne. Konstelace tohoto víkendu se zároveň hodí i na večírky a neformální setkání všeho druhu.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Když se mnoho plamenů sloučí dohromady, hoří oheň jasněji a jasněji, a stejně tak v současné době za daných okolností závisí úspěch na nalezení společné řeči, která by spojila jednotlivce v jeden celek. Postupujme dál v našich plánech a aktivitách. Hledejme lidi, kteří jsou schopni a ochotni hovořit stejnou řečí, jakou používáme my. To je nejdůležitější úkol pro několik následujících týdnů.

Plameny šlehají vzhůru a dosahují až k nebi. Pro moudrého člověka je tento pohled inspirací, aby dosáhl ještě výš tím, že spojí mnoho plamenů v jeden jasný oheň.

Motto: Silné (Nebe) spolu s ulpívajícím (Oheň) vytváří podmínky pro Lidské společenství. Tak šlechetný člověk rozeznává místo druhých ve světě.

Doporučení → vytvářejme atmosféru tolerance a vzájemné podpory navzdory rozdílům; vytvářejme pravidla a struktury, které napomohou ostatním k lepší spolupráci; podporujme humánní přístup.

Varování → dejme pozor na spojování lidí a pracovních záležitostí bez plánování; nepřehlížejme lidské stránky ostatních; podporujme soukromou aktivitu.

Několik otázek k průběhu tohoto týdne

  • jak se oprostit od svých vlastních cílů a zájmů a nalézt společný cíl s ostatními?

    Jak mám přistupovat ke všeobecným hodnotám, které vyznávají všichni zúčastnění? Jak takové hodnoty nalézt?

    Podporujme spojenectví tím, že oceníme výjimečnost ostatních lidí. Jak na to?

Řád a dokonalá organizace jsou heslem dne. Společnost funguje nejlépe tehdy, cítí-li se každý člen bezpečně na tom místě, které v rámci dané sociální struktury zaujímá. K dalšímu postupu je třeba odložit osobní zájmy a zdůraznit společné prvky ve všem, co děláme.

Když se lidé spojí dohromady, měli by vydávat více světla a energie než v situaci, v níž jsou od sebe odloučení. Mějme na paměti, že Společná síla závisí i na tom, zda dokážeme my sami zhodnotit sebe jako jednotlivce, se všemi klady a i zápory a tím najít svoji úlohu a pozici ve společném díle.

Naše honba za osobními cíli nás může nakonec zcela odříznou od ostatních. Čím více usilujeme o uskutečnění vlastního snu, tím více se vzdalujeme svému společenství. Pouze samota nám otevře oči. A to bude pro nás to pravé Štěstí.