pondělí 25. července 2022

Zprávy z hvězd od 25. do 31. července L.P. 2022.

Tento týden se věnujme odpočinku a radostem života a snažme se vyhnout plánování nebo realizaci „velkých věcí“. Velkolepé plány jsou vyloučeny. Teď je vhodná doba pro přemýšlení, meditace a především pro každodenní práci a radost ze života. Odpočiňme si, sbírejme síly a připravme se na velký a dlouhodobý úklid. Ani smítko nám nesmí uniknout, protože právě v detailu se „může schovávat čert“. Ale to až v dalších týdnech.

Pro spěchající zde uvádím krátké shrnutí nadcházejícího týdne – světlo a stín, radost a smutek / síla ženského principu / oslava erotiky a smyslnosti / kreativita a tvůrčí činnost / rozpoznání a respektování hranic možného a proveditelného.

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Podle konstelací hvězd jsou tento týden světlo a stín blízko sebe. K příjemně prosluněným aspektům těchto dnů patří láska k životu a ke všemu, co je zábavné, a neměla by se opomíjet ani smyslnost. Kromě toho se zvyšuje potřeba něco si vyzkoušet, získat pozornost a/nebo upoutat na sebe pozornost neobvyklým chováním.

Večírky, milostná dobrodružství, tvůrčí a kreativní aktivity jsou stejně tak možnými formami vyjádření jako cokoli, co souvisí s požitkem. Ti, kteří mají dostatek svobody a volného času, aby se mohli věnovat těmto aspektům života, mohou prožít naplňující a příjemné chvíle, zatímco lidé s tvůrčími a uměleckými profesemi nebo odpovídajícími koníčky mohou těžit z velké inspirace a kreativity. Méně příznivé jsou konstelace pro monotónní činnosti nebo úkoly vyžadující pozornost a jemný smysl pro detail nebo citlivost pro diplomatická jednání.

Náročnější na zvládnutí je zvýšená podrážděnost - zejména v první polovině týdne. K tomu se přidává tendence přehánět a mít příliš vysoká očekávání a nároky. Proto i malé neshody nebo frustrace mohou vyvolat rozhořčení a hněv nebo pocit, že se s vámi zachází nespravedlivě. V důsledku toho mohou padat ostrá slova a lze očekávat nečekaně prudké reakce. Protože se takovým okamžikům lze jen stěží vyhnout, určuje další vývoj událostí reakce zúčastněných. Tam, kde je možné řešit vznikající konflikty prostřednictvím jasných, konkrétních odkazů na pozice a otevřených, ale spravedlivých debat „z očí do očí“, jsou možná plodná a perspektivní řešení. Přínosem se ukazuje i ochota zvážit netradiční nápady a možnosti, aby bylo možné se následně dohodnout na tom, co je reálně přijatelné a proveditelné. V lepším případě dojde k nečekanému průlomu v dlouhodobém a dosud zdánlivě neřešitelném problému. Pokud však zúčastnění lidé v takových situacích reagují uraženě, vzdorovitě a vzpurně nebo hledají viníky a obětní beránky, mohou se i zdánlivě neškodné incidenty stát rozbuškou pro eskalaci nebo propuknutí konfliktu.

Kromě toho se v těchto dnech dostávají do centra pozornosti energie, obrazy a korespondence prapůvodního ženského principu. V konkrétní rovině by kromě silných a výrazných ženských osobností mohli velkou pozornost získat také lidé, kteří vynikají silným charismatem a působením, a to bez ohledu na pohlaví. V popředí stojí mimo jiné lidé, kteří prolamují dosavadní tabu, kteří jsou zcela vtaženi do své role a úkolu a tím přerůstají sami sebe, ale také lidé s neobyčejně kreativním a tvůrčím potenciálem. Velká fascinace takovými lidmi a jejich chováním je stejně tak možná jako totální obranná reakce, magická přitažlivost a hluboký obdiv, stejně jako pocity ohrožení a strachu, hony na čarodějnice a hysterie. V milostných vztazích si lze také představit silné a formující zážitky; i zde si mohou být blízké láska, přitažlivost a fascinace na jedné straně a obavy, odmítnutí nebo dokonce nenávist na straně druhé. Podle další souhry konstelací jsou utvářející a postoj měnící zážitky a příběhy možné také ve spojení se silou přírody a vody. Většina epizod a událostí souvisejících s těmito tématy a energiemi pravděpodobně poskytne buď podnět k novému vývoji, nečekanému „zvratu v příběhu“, nebo změně perspektivy, pokud jde o vzory a hodnoty. Podle zcela jiné konstelace buď posilují moc a sílu tužeb a nadějí na jedné straně, nebo strachů a úzkostí na straně druhé. Obojí má v této době potenciál být naplněno. V osobní rovině je proto vhodné věnovat pozornost vnitřním představám a pocitům.

V druhé polovině týdne se situace trochu uklidní, ale zároveň se stahují nové mraky. Na jedné straně je stále jasnější, že ne všechny tvůrčí nápady a plány se podaří uskutečnit podle našich dřívějších představ. Zejména v oblasti komunikací, obchodu a dopravy je nutné přijmout stávající omezení a limity a podle toho se zařídit. Na druhou stranu v oblasti mezilidských vztahů, hodnot, majetku a financí mohou skutečné nebo dokonce zdánlivé ztráty vyvolat bolestná zklamání, nejistotu a pochybnosti. Současné události mohou také oživit staré bolesti. Pokud se s takovými zážitky setkáte, uděláte nejlépe, když se vám podaří nereagovat okamžitě. Vědomě si dopřejte čas na to, abyste se zklidnili a ujasnili si, co se děje. Pokud se vám podaří zachovat klid, mnohé zpočátku obtížné nebo ohrožující situace se vyjasní a vyřeší samy.

V pondělí panuje velká touha po hravém kontaktu a výměně zkušeností a informací s ostatními a ve většině případů nechybí ani nápady a příležitosti ke splnění přání a snů. Ideální je, když máte v tento den čas na společnou oslavu života, nejlépe společně s ostatními, a na radost z lehkosti bytí. Při svých „toulkách za fantazií“ si však dávejte pozor, abyste zcela neztratili pojem o realitě, a omezte případné sklony k přehánění. Vyhnete se tak pozdějšímu zklamání a tvrdému přistání. Buďte také opatrní při nakládání s penězi a alkoholickými nápoji.

V úterý a ve středu jsou v popředí pocity všeho druhu. Potřeba lásky, společenství a sounáležitosti je v těchto dnech velká. Magické zážitky mohou být hluboce působivé, ale možné jsou i zážitky, v nichž se obavy a fascinace vzájemně vyvažují. Pokud máte zdravé sebevědomí a alespoň minimální míru nezávislosti, můžete se do takového zážitku zapojit, ponořit se do oceánu pocitů a nechat se přitom naplnit a posílit. Pokud však máte tendenci ztrácet sami sebe nebo se stát závislými, je takové jednání ošemetné. Dávejte si také pozor na pokusy si něco udržet nebo s někým manipulovat. Ve všech těchto případech hrozí bolestné a nepříjemné následky.

Ve čtvrtek nastává novoluní (19:54 středoevropského času, ve znamení Lva). V tento den dochází ke zlomu nebo přechodu v několika oblastech. Jednak je tu velká touha po dobrodružství a tvůrčí činnosti, a o nápady a tvůrčí podněty není téměř nouze. Z těchto energií mohou těžit především umělci, osoby, které se chtějí prosadit, a dobrodruzi, stejně jako lidé, kteří hledají duchovní rozlety. Pokud máte nějakou skrytou touhu nebo téma, o kterém chcete získat nové poznatky a zkušenosti, je to příznivá doba, abyste se na ně zaměřili a otevřeli se vznikajícím impulsům. Současně je však třeba dávat pozor na tendenci odvážit se zbytečně daleko a překračovat meze. Konstelace jsou méně vhodné pro ty, kteří hledají klid a odpočinek. V každém případě můžete očekávat překvapivé proměny a zvraty.

V pátek a v sobotu opět ve většině oblastí „svítí“ slunce. Nechybí nám radost ze života a veselí, ani nápady a příležitosti pro naplňující zážitky. Užívejte si toho, co vám život nabízí, nejlépe společně s ostatními. Už v neděli by se obloha mohla opět trochu zatáhnout. V tento den se vrací realita všedního dne. Na straně jedné je zřetelně zvýšená citlivost. Domnělé maličkosti se proto mohou hluboce dotknout, znepokojit nebo zneklidnit. Zároveň je třeba počítat s neočekávanými překážkami a zdrženími. V tento den buďte obzvláště pozorní k sobě i k druhým, věnujte dostatek času všem svým plánům a postupně se věnujme tomu, co je nám nejbližší. Mimochodem, konstelace jsou ideální pro všechny činnosti související se zdravím a přírodou, stejně jako pro ty, které slouží k tvorbě pořádku a životnímu řádu.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Moudrý člověk ví, že i slabý vánek dokáže rozfoukat mocné mraky.

Motto: Postupné (Vítr) se pohybuje po pevném (Nebe), čímž vytváří podmínky pro Odpírání. Tak šlechetný člověk musí skrývat i své nejctnostnější chování.