pondělí 4. července 2022

Hvězdné zprávy od 4.července do 10. července L.P. 2022.

Tento týden nám přináší dostatek času na zklidnění, úklid po předchozích náročných a někdy i dynamických týdnech. Rozbouřené vody se zklidní a my můžeme napnout plachty a vyplout směrem k příjemným zážitkům v budoucnosti. Alespoň na chvilku 😀.

Pro rychlé a spěchající zde uvádím krátké shrnutí následujícího týdne - návrat do reality / uvědomme si, co máme, a stavme na tom / přijměme své slabosti a naučme se s nimi zacházet / Bezpečí, ochrana, sounáležitost a důvěra jsou hlavní přednosti / Řešení lze nalézt v rozhovorech a jednáních / Kreativní tvorba a přirozený růst mají budoucnost / "Život trestá ty, kteří jsou příliš rychlí a chtějí příliš mnoho".

Dále budu již psát poetičtěji, kdo více nepotřebuje, může na tomto místě přestat číst :-).

Po astrologicky vypjatých a náročných konstelacích v minulých týdnech se situace nyní trochu zklidňuje. Dynamika a chuť k akci se snižují, tempo se výrazně zpomaluje. Vyčkávací postoj nahrazuje netrpělivost, instinktivní, impulzivní nebo zbrklé jednání: nejprve se na situaci podívejte, prozkoumejte ji a teprve potom reagujte.

Obecně je patrná určitá nečinnost, a proto je zapotřebí dobrých důvodů, vnějších impulsů nebo nutností, aby se člověk dal do pohybu. Jakmile se však jednou dáte do pohybu, dostaví se i určitá vytrvalost či tvrdohlavost, a ti, kteří se pak drží svého přirozeného tempa, mohou dosáhnout hodně. Na druhou stranu ti, kteří se snaží vyvíjet nátlak nebo tlačit na sebe či ostatní, riskují odpor a průtahy.

Podle dalších konstelací se v těchto dnech zřetelně zvyšuje potřeba porozumění, bezpečí, ochrany a jistoty a zvyšuje se také citlivost. Drobnosti, gesta a slova se mohou hluboce dotknout a vyvolat silné emocionální reakce. Pokud si takové zážitky dopřejete v co nejchráněnějším prostředí, můžete se nejen hodně dozvědět o své skutečné povaze, ale také posílit svou odolnost. Tento týden dosáhnete nejlepších výsledků, když si vědomě uděláte čas na to, co je na pořadu dne. Tímto způsobem naleznete vnitřní klid a stabilitu. Obraťte se ke krásným a prospěšným stránkám života a nenechte si ujít smyslnost. Především vaše tělo a vaše pocity by to měly velmi ocenit. Když pro sebe uděláte něco dobrého a užijete si, co vám příroda a kuchyně nabízí, pomůže vám to načerpat energii a zregenerovat se.

Kromě obecně příjemných vyhlídek však v těchto dnech oblohu nejspíše zahalí i mraky. Zejména lidé na vedoucích a autoritativních pozicích mohou být konfrontováni s nejistotou, slabostmi a pochybnostmi. Také staré, nezpracované zážitky se mohou stát znovu aktuálními. V ideálním případě budou dotyční v takových chvílích schopni zachovat klid. Tam, kde je to možné, se mohou hojit rány, uzavírat staré příběhy a otevírat nové dveře. Nečekané zvraty a frustrující zážitky lze očekávat také v oblasti komunikace, informací, médií a dopravy. V těchto záležitostech je třeba se vypořádat s očekáváními a nadějemi, které nelze uskutečnit. Zejména ti, kteří v minulosti hodně riskovali a chtěli příliš mnoho, musí nyní počítat s někdy drsným a bolestivým přistáním v realitě. Zejména v druhé polovině týdne by mohly události, informace a odhalení také otřást a šokovat. Často budou pravděpodobně souviset s událostmi a děním posledních dvou týdnů. Využijte těchto zkušeností a situací k tomu, abyste přehodnotili svůj dosavadní postoj a případně si ho nově přizpůsobili.

Pondělí je přechodovým dnem. Na jedné straně stále přetrvává určité napětí spojené s tendencí reagovat na podněty a stimuly velmi rychle a někdy i bezmyšlenkovitě. Navíc zážitky a události z předchozího týdne budou mít pravděpodobně stále vliv a budou vyžadovat pozornost. Proto je tento den vhodný pro "zpracování a strávení" informací a věcí všeho druhu. Potřebu pořádku a přehlednosti, která je nyní také aktuální, můžete využít k tomu, abyste se postarali o všechna témata a úkoly, které jste v předchozím bouřlivém týdnu zanedbali.

V úterý dochází ke změně energie a nálady uvedené na začátku. Tempo se výrazně zpomaluje, roste potřeba klidu a bezpečnosti i citlivosti. V ideálním případě máte v tento den příležitost přemýšlet, věnovat se svým fyzickým a emocionálním potřebám a vyjádřit své touhy. Mimochodem, tyto konstelace jsou také ideální pro aktivity v oblasti wellness nebo v přírodě a s přírodou.

Ve středu se objeví potřeba kontaktu a vzájemné komunikace s ostatními. Využijte středu a čtvrtek pro setkání s přáteli a známými. Popovídejte si o všech věcech, které vás dojímají, o svých nadějích, přáních a touhách. Konstelace jsou také ideální pro vyjednávání všeho druhu.

V pátek a v sobotu dochází k další změně nálady. Tyto dva dny jsou poznamenány silnými emocemi všeho druhu. Hluboce dojemné zážitky sounáležitosti, jednoty a vášnivé lásky jsou její součástí stejně tak jako velké obavy, hluboký smutek a bolest nebo zcela obecně duševní krize. V ideálním případě budete schopni dát těmto pocitům prostor a vyjádřit je, aniž by vás přemohly. Hledejte příležitosti, které vám umožní prožít intenzivní zážitky: Vhodný je zejména poslech hudby nebo vlastní hudební tvorba, tanec, divadlo a malování, ale také zpracování dramatických a vášnivých příběhů všeho druhu, ale konstelacím odpovídá i řešení hlubokých psychologických a (rodinných) problémových témat.

V neděli se karta opět obrací, pohled je opět upřen dopředu a je mnohem snazší řešit otázky týkající se budoucnosti a rozpoznat příležitosti, které se naskýtají. Nejlepší je v tento den něco podniknout, nejlépe s přáteli nebo podobně smýšlejícími lidmi.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Nadcházející týden budeme uklízet, takže zvenku může naše konání připomínat zhoršení a rozpadání a zároveň se budeme připravovat na postup na další horu. Někdy nastane doba vhodná ke stavění, jindy doba vhodná k bourání. Moudrý člověk to ví a necítí nejmenší vinu, jeli nucen stáhnout se do ústraní a vyčkávat na příchod mnohem příhodnější chvíle. A někdy bývá umožnění rozpadu tou jedinou cestou, po níž se můžeme vydat kupředu.

Moudrý člověk dokáže posoudit, v jakém stavu se nachází starý dům, a chápe, že je rozumné přestěhovat se, dříve než se jeho zdi zbortí.

Motto: Nehybné (Hora) spočívá na slabém (Země), čímž vytváří podmínky pro Zhoršení a Rozpadání. Tak šlechetný člověk svými projevy velkorysosti vůči lidem níže postaveným vnáší do svého okolí klid.

Doporučení → připravujme půdu pro novou stavbu; vnímejme „příkazy doby“ a řiďme se jimi; vyhýbejme se unáhlené aktivitě; čekejme v klidu a rozjímání na vytvoření širší pomocné základny, než se vydáme kupředu.

Varování → nejednejme, aniž bychom zvážili neblahá znamení; nenechme se potopit i s lodí; nesetrvávejme příliš dlouho v nezdravém prostředí; nenosme všechna vejce na jedné míse.

Několik poznámek k průběhu tohoto týdne

  • Nakolik se dokážeme oprostit od minulosti a otevřít se novým názorům?

  • Opravme, co se opravit dá, ale nebojme se přiznat, že některé věci si už nezaslouží pozornost, kterou bychom museli opravě věnovat. Někdy i vžité návyky a staré tradice je třeba odstranit, aby se otevřela cesta k novému růstu. Jestliže nám to ostatní lidé neumožňují, nijak je k tomu nenuťme. Místo toho učiňme vše, co je v našich silách, abychom se mohli dál vyvíjet.

  • Co je zapotřebí odhodit, aby se dal učinit další pokrok (krok)? Někdy nás mohou roztržky a neshody otevřít novým možnostem. Neváhejme a snažme se vymanit z nepříznivé situace. Většinou bývá právě tento postup jediným způsobem, jak se dají věci zlepšit.