pondělí 13. června 2022

Týden od 13.června do 19. června L.P. 2022.

 

Rozpoznání toho, co JE, vypořádání se se slabostmi, zklamáním a frustrací; rozpoznání a přijetí hranic možností bez rezignace na další spolupráci a řešení. Ti, kteří jsou trpěliví, zůstávají vytrvalí a soustředí se na to, co je v danou chvíli důležité a podstatné, se posunou dál.

Konstelace tohoto týdne nemusí být pro mnohé tak snadno zvládnutelné. Nyní není čas na velké činy a triumfy, ale je třeba přijmout, být trpělivý a vytrvalý. O inspiraci a vizionářské nápady není nouze, stejně jako o touhu oslavovat lehkost bytí a užívat si krásných stránek života. Výrazně zvýšená citlivost a vnímavost zároveň umožňuje hluboce emotivní zážitky a v ideálním případě je možné zahlédnout záblesk dostupného potenciálu

Nicméně po takových výletech fantazie je důležité přistát zpět v mnohem méně příjemné realitě, zabývat se převládajícími podmínkami a zvážit kroky, které jsou v dané situaci možné. Ti, kteří se nenechají odradit zklamáními, slabinami, které se stávají nápadnými, a překážkami, které se objevují, ale kteří se také nesnaží nic vynutit, ale jsou připraveni upéct malé rohlíčky, mohou v těchto dnech objevit zdroje, které dosud nevnímali, a mohou vnímat a využívat možnosti, které jsou zcela jistě k dispozici.

V konkrétnější rovině probíhají důležité a potenciálně rozhodující procesy ve třech různých oblastech. Za prvé se jedná zejména o autority a vůdčí osobnosti. Musí si uvědomit, že jejich vize nelze uskutečnit. Navíc vyvstává otázka, jak se vyrovnají s tím, že nemohou dodržet své sliby a zklamat lidi, kteří je následují a důvěřují jim. Idoly mohou padat z piedestalu nebo se mohou odehrávat příběhy jako v pohádce "Císařovy nové šaty". Také v osobní rovině je třeba prověřit proveditelnost vizionářských nápadů a projektů i dosud realizovaných cílů. V některých případech se ukáže, co je skutečně proveditelné, zatímco v jiných se naopak zjistí, že dosavadní přístup vede na scestí. Snažte se vzájemně si vyměňovat informace a shromažďovat další objektivní a věcné informace, abyste zjistili, jak se věci mají.

Podle další konstelace lze v těchto dnech očekávat opakovaně kritické situace, zejména v oblasti výkonnosti, sportu a zdraví, a také všude tam, kde se jedná o asertivitu, impulzivitu a násilí, kde chybí ochota a síla k jednání nebo okolnosti neumožňují "dobré řešení" nebo "správné jednání". Možné jsou i neúmyslně dramatické procesy a zápletky. Ve všech těchto případech jde o vyrovnávání se s bezmocí, se slabostmi a bolestí. Pokud se v takových chvílích podaří reagovat se soucitem a pochopením a udělat to nejlepší, co je v danou chvíli možné, mohou se nečekaně otevřít nové možnosti nebo se dokonce zacelit staré rány. Pokud však místo toho reagujeme hněvem, obviňováním nebo slepým aktivním přístupem, hrozí nám, že zažijeme neúspěch a nakonec dojde k destruktivnímu vyhrocení situace.

Ve třetí konstelaci jde o zacházení s hodnotami a cennostmi všeho druhu, jakož i o probíhající strukturální a hodnotové změny. Po optimistickém duchu či přeorientování z minulého týdne se nyní dají očekávat neúspěchy. Pozornost je zaměřena na řešení omezení a limitů. Zejména v oblasti hospodářství a financí a při nakládání se zdroji a majetkovými nároky jde o důsledky již přijatých rozhodnutí nebo o udržitelnost přijatých opatření. V osobní rovině vyvstává otázka: Co je pro mě v životě důležité, za co se chci postavit a k čemu se chci zavázat? A bez čeho se mohu a chci obejít?

Celkově se vám v těchto dnech bude postupovat nejlépe, pokud budete připraveni se znovu a znovu na chvíli zastavit a zhodnotit situaci. Rozlišujte mezi přáním a skutečností, nenechte se rozptylovat pochybnostmi a strachem z neúspěchu a zůstaňte věrní sami sobě a svým hodnotám. Pokud jste zároveň připraveni na otevřená jednání s ostatními, máte dobré šance na pokrok v tom nejlepším slova smyslu.

Pondělí a úterý se vyznačují snahou o svobodu, hledáním nových vizí a touhou něčeho dosáhnout. V popředí stojí otázka smyslu (života) a snaha o spravedlnost. Zároveň je v dnešní době tendence vnímat události a zkušenosti z pohledu vlastních názorů na svět, přesvědčení, nadějí a obav a vše ostatní zablokovat. V kombinaci s tím dochází k poučování, misionářství nebo dokonce k fanatickému chování. Kromě toho se výrazně zvyšuje nebezpečí ukvapených a jednostranných závěrů nebo dokonce nesprávných úsudků. Zároveň však konstelace nabízejí všem, kteří jsou ochotni dívat se na události s otevřenou myslí, se zájmem a bez předsudků, možnost získat nové důležité poznatky. Úterní úplněk (13.51 hod.) také pravděpodobně vrhne nové světlo na vývoj posledních dvou týdnů. Moje poznámka. Rozhodně v úterý v odpoledních hodinách a až do cca 1:00 druhého dne není vhodná doba pro podepisování smluv, dokončování dohod, zahajování nových aktivit nebo přijímání jakýchkoli zásadních rozhodnutí. Naše očekávání mohou být nereálná, mohou nám unikat důležité informace, zkrátka není vhodný čas na rozhodování na delší dobu. Co nyní uděláme a rozhodneme, tak „z toho nic nebude“.

Ve středu a ve čtvrtek je v centru dění konkrétní realita se všemi svými omezeními, hranicemi a stíny. Potřeba jasných faktů, struktury, bezpečnosti a kontroly je v dnešní době velká, ale stejně tak i citlivost a možnost dotýkat se. Kontrast mezi poznáním možností, touhou po dokonalosti, požadavkem perfektnosti a snahou o řešení na jedné straně a střízlivou realitou i zostřeným vědomím všeho, co není zcela v pořádku, na straně druhé, pravděpodobně znovu a znovu přináší frustrace, zklamání nebo jiné bolestné zkušenosti. Chovejte se k sobě i k lidem kolem sebe s náležitou péčí a pozorností a omezte tendenci k příliš přísnému posuzování. Nejlepším způsobem, jak se vypořádat s okamžiky velkých úzkostí, je nejprve se zastavit, dát si pauzu a pak se vědomě postarat o všechny (drobné) věci, které je třeba zvládnout.

V pátek a v sobotu se obzor opět otevírá. Potřeba kontaktu a výměny zkušeností s přáteli a podobně smýšlejícími lidmi je v těchto dnech velká. Zaměřuje se na diskuse o nových nápadech a možnostech a na hledání společných zájmů. Zároveň jsou vždy ve hře hodnoty a závazky, stejně jako otázka, jaký závazek a obětavost stojí za to. V nejlepších případech je možné vyjasnit si vlastní pozici a postoje a uzavřít i jednání, která již nějakou dobu probíhají. Pokud jsou zúčastněné strany ochotny pragmaticky hledat společná řešení, lze řešit i náročné úkoly. Tendence trvat na vlastních ideologiích, koncepcích a hodnotách by se však mohla ukázat jako problematická.

V neděli je na pořadu dne velká touha po kráse, lásce, vzájemném souznění a harmonii. Záměrně si dopřejte čas mimo "běžný" každodenní život, věnujte se snění, přemýšlení nebo prostě jen touze BÝT. Hudební aktivity nebo čas strávený v přírodě a s přírodou také odpovídají současným konstelacím.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Nadcházející týden překonejme slabost a pokušení.

Moudrý člověk vidí, jak silný vítr nadzvedává těžké předměty a uvědomuje si, že i ti, kteří mají pevný charakter, mohou být ovládáni jemnými a neviditelnými vlivy.

Motto: Pronikavé (Vítr) míří pod tvůrčí (Nebe), čímž vytváří podmínky pro pokušení. Tak vládce udílí příkazy a dává je ve známost po celé zemi.

A to je pro tento týden vše :-).