pondělí 27. června 2022

Hvězdné zprávy od 27.června do 3. července L.P. 2022.

Dnes je text poněkud delší, protože i nadcházející týden se jeví jako velmi dynamický. V takovémto čase si vždy připomenu slova rabi Nachmana – Nakonec vše dobře dopadne a pokud to dobře nedopadlo, tak to ještě není konec.

Tento týden je možné vidět jako období, kdy budou probíhat zlomové okamžiky, zásadní rozhodnutí; je zde přijetí inspirace a podnětů, překonání překážek a zjednání si jasného postoje. Co je opravdové, to přetrvá. Mocenské vztahy, přesvědčení, světonázory a základní předpoklady se budou nacházet v centru pozornosti stejně tak jako okamžiky, kdy je třeba si zjednat jasno v mezilidských vztazích.

Po poněkud klidnějším období se v tomto týdnu opět začíná naplno pracovat. V mnoha oblastech se blíží „změna směru“, změna perspektivy nebo bod obratu. Souhrnně lze říci, že to, co se děje nebo o čem se rozhoduje nyní, určuje směr budoucnosti a má význam pro další vývoj, který by se neměl podceňovat.

Astrologické konstelace v sobě skrývají mnoho tvůrčího a kreativního potenciálu, umožňují velká díla a činy, ale také zároveň ukazují na kritické a nebezpečné situace. Jde o intenzivní energie, které mají zcela odlišnou povahu. Mohou se navzájem doplňovat, překážet si nebo proti sobě bojovat. Silné dynamické síly, které tlačí vpřed, se tak setkávají se stejně silnými silami působícími přímo na ně, které je omezují, drží a tvarují, ale mohou je také blokovat. Další prvky poskytují inspiraci, představivost a zdůrazňují schopnost čelit situaci hravě, hbitě a pružně. Mohou však také přinášet nejasnosti a rozptylovat pozornost. Protože tyto silné energie a impulsy jen stěží dovolí dotyčnému člověku zůstat stranou, je důležité čelit náročnému okamžiku nebo situaci, zaujmout stanovisko a také si sám určovat své vlastní podněty. Kdo disponuje vnitřní silou a jasným postojem, kdo umí vědomě využívat energie, může dosáhnout nesmírně mnoho; kde to však není dost dobře možné dosáhnout, mohou tytéž síly působit destruktivně a zničujícím způsobem.

Na konkrétní úrovni probíhají odlišné procesy v závislosti na tématu a individuálním horoskopu. Na prvním místě jsou opět v centru pozornosti aktivity, rozhodnutí, události a setkání z konce února a začátku března. Od této doby se přezkoumává dosavadní vývoj a nově se určuje směr. Na jedné straně jsou v popředí následující témata a otázky: Kdo má moc? Kdo kontroluje, co se právě odehrává? Jaké prostředky a síly byly a jsou používány k dosažení cíle nebo uskutečnění záměru? Zejména se jedná o oblasti sportu, dopravy, policie a armády, stejně tak jako i o konflikty a neshody ve vztazích všeho druhu (osobních, státních, společenských, institucionálních). Kromě toho je otázkou také to, zda jsou dostupné energie, zdroje a osobní nasazení dostatečné k překonání výzev a překážek, které se objevují. Přímo osloveni jsou všichni, kdo mají konstelace ve znamení Berana a Štíra, a také ti, kdo mají konstelace v poslední dekádě znamení Raka a Vah. Pokud jsou ti, kterých se to týká, připraveni věnovat se svým záležitostem celým srdcem a veškerou silou (vůle), kterou mají k dispozici, je možné dosáhnout herkulovských činů a mistrovských úspěchů. Pokud se zúčastněným podaří i v kritických situacích zachovat rozvahu, respekt a spravedlnost, může dojít k zásadnímu zlomu a k rozhodujícímu obratu k lepšímu. Podle jiného přístupu může v tomto období také docházet k soupeření mezi těmi, kteří se snaží dosáhnout svého cíle silou a/nebo násilím, a těmi, kteří místo toho jednají lstivě, šikovně a obratně (lstivá liška). Ve většině případů je pravděpodobné, že vyhrají ti druzí. Dnešní doba však může být především nebezpečná v tom, když v chování převládne slepá agresivita a touha po moci nebo velký strach, v důsledku čehož se lidskost, slušnost a důstojnost dostávají na vedlejší kolej.

Podle dalších konstelací jsou v těchto dnech opět v centru pozornosti různé světové názory, náboženství a kultury a s nimi spojené náboženské představy a etické priority. Často jde o demonstraci síly a patriarchální moci, strachu z mužského selhání na jedné straně a síly ženy, přírody a světových vod na straně druhé. Tématem se pravděpodobně stane i význam rodiny, vlasti, národa a společenství v kontrastu s požadavkem individuální svobody a osobní realizace. V této souvislosti je možné, že dojde k důležitým událostem a prolomení tabu v oblasti justice, ekonomiky, politiky a sexuality, z nichž některé budou šokující. Ty nastavují dlouhodobé impulsy pro další vývoj. Tam, kde se střetávají zatvrzelé fronty, lze i v těchto záležitostech očekávat nepříjemné a potenciálně destruktivní boje o moc, démonizace a hony na čarodějnice. Na druhou stranu tam, kde je ochota přistupovat k sobě jako rovný k rovnému, lze objevovat nové modely a možnosti a nastartovat nesmírně produktivní procesy. V rovnocenných vztazích umožňují konstelace tohoto týdne smyslné, citové a duchovní rozlety. Astrologicky jsou zvláště ovlivněni zejména ti, kteří mají konstelace ve znamení Raka nebo v první dekádě znamení Berana, Vah a Kozoroha. Buďte připraveni vypořádat se s vlastními základními názory a představami o životě a spravedlnosti obecně a o tom, co je „mužské“ a „ženské“.

Ve třetí konstelaci se pozornost zaměřuje na oblast informací, médií, komunikace a cestování. Významnou roli budou pravděpodobně hrát lidskost a soucit, touhy a naděje, hudební inspirace, ale také duchovní témata a zážitky, vhledy a vize z období od poloviny března do 12. dubna tohoto roku. V souvislosti s těmito vhledy a vizemi se nabízí otázka, co se stalo s tehdejšími ideály a vizemi, zda mohou existovat a rozvíjet se v reálné podobě. V lepším případě lze při jednání vyjasnit mylné představy a opravit chyby, původní podněty je možné oživit a obohatit o nové myšlenky. Podle jiného pohledu je však třeba se vypořádat i s podvody, falešnými sliby, manipulací, lží a intrikami. Obzvláště ovlivněna jsou konstelace ve znameních Blíženců a Ryb a ve třetí dekádě znamení Panny a Střelce. Pro ně je důležité, aby si uvědomili následující informace: mnohé ze zkušeností, poznatků a zážitků, které jsou nyní aktuální, si na podzim pravděpodobně vyžádají novou pozornost.

Kromě všech náročných a intenzivních zážitků a procesů se můžete těšit také na hluboce dojemné, smyslně erotické nebo uvolněné a hravé chvíle a zážitky. Užijte si je, nechte se jimi inspirovat. Hudebně a tvůrčím způsobem založení lidé mohou z této atmosféry také profitovat.

Poslední z těchto konstelací platí zejména pro začátek týdne. Pondělí a úterý dopoledne jsou ve znamení kreativity, živosti a inspirace. O kreativní nápady a ochotu diskutovat a vyzkoušet je s ostatními není téměř nouze. Využijte konstelací, nejlépe ve vzájemné komunikaci, k prozkoumání zážitků a témat, která jsou vám blízká, která se vás dotýkají a které vás oslovují. Je velká šance, že se setkáte s pochopením. Můžete také najít společníky, souputníky a spojence pro projekt. Ještě však nenastal čas pro definitivní rozhodnutí a plány. Dejte si však pozor na ukvapené soudy. Nejlepší je nechat všechny myšlenky a informace prozatím odpočívat a zrát. Tímto způsobem můžete oddělit zrno od plev.

Již od úterního odpoledne se nálada změní a je mnohem emotivnější. Ve středu se zvyšuje potřeba sounáležitosti a ochota emocionálně se angažovat, nadchnout se a případně rozhořčit. Ve středu a také ve čtvrtek se zaměříme na velmi osobní vjemy, zkušenosti a očekávání, stejně jako na společenské a kulturní dojmy a názory na svět. Na jedné straně by novoluní ve středu ráno (4:51 hod.) mělo v tomto ohledu přinést důležité impulsy. Na straně druhé lze podle konstelací očekávat další rozhodující zkušenosti. Ty mohou být nenápadné a zpočátku sotva patrné, ale možné jsou i události (tragédie, bouřlivé okamžiky, vášně), které otřesou, rozkolísají a vyvolají nutnost přehodnocení. Nejlepší je v takových chvílích zůstat sám se sebou a uvědomovat si své emocionální reakce, aniž byste okamžitě reagovali a něco dělali. Pak může začít důležitý proces (přeorientování). V každém případě se vyvarujte unáhlených soudů.

Pátek a sobota jsou také akčními dny. V těchto dnech je touha po vybití energie, hrách a zábavě obzvlášť velká, stejně jako potřeba být viděn a brán vážně. Nechybí ani vášně všeho druhu. V ideálním případě se v těchto dnech můžete věnovat nějakému svému „srdečnímu“ projektu a využít dostupné energie k tomu, abychom udělali velký krok směrem k jeho uskutečnění. Kreativní a tvůrčí činnosti všeho druhu těží z dostupné představivosti a inspirace, stejně jako ze silných energií, které se doslova derou k vyjádření a prezentaci svých sil. Mějme však na uzdě tendenci přestřelit (přetrhnout tětivu luku), překračovat hranice a obecně dělat věci, kterých později budeme litovat. Vyhledejme činnost, která je výzvou pro naše zaměření, která nám umožní využít velkou energii, kterou máme k dispozici, a zajistěme si dostatek pohybu (sport, tanec nebo jiné fyzicky náročnější aktivity).

V průběhu neděle se energie a mysl poněkud zklidní a pozornost se vrátí k "normálnímu", každodennímu životu. To také zvyšuje potřebu přehlednosti a pořádku. Využijte příležitosti k tomu, abyste se trochu zklidnili, uspořádali a také věnovali pozornost svému tělu.

Tolik Verena Bachman v Astrodata.com. https://astrodata.com/Aktuell/Wochenhoroskop .

I-Ting, Kniha Proměn.

Nadcházející týden žijme smysluplný život. My sami můžeme dokázat mnoho věci, ale to, čeho dosáhneme, budeme-li jednat v souladu s vyšší záměrem, nás doslova ohromí.

Moudrý člověk chápe, že i ty nejsvětštější záležitosti každodenního života se řídí podle vyššího plánu, a snaží se žít s tímto plánem v souladu.

Motto: Vznět (Bouře) kypí pod tvořivou silou (Nebe) a uvádí vše do přirozeného stavu Nevinnosti. Tak staří králové vhodně a v pravý čas jednali a posilovali věci tohoto světa.

Doporučení → buďte v souladu s vůlí vyšší síly; provádějte volby se zaměřením na vznešené cíle; meditujte a cvičte se v bdělosti; vydávejte ze sebe to nejlepší; nalézejte a udržujte vnitřní klid.

Varování → nejednejte v rozporu s přírodou či vlastním přesvědčením; nenechte se vést sobeckými nebo hmotnými zájmy; naslouchejte svým instinktům a tušením; nepřehlížejte duchovní dimenze života; nečiňte nic, co by mohlo narušit harmonii a jednotu.

Několik poznámek k průběhu tohoto týdne

  • S bezúhonností a spontaneitou se vám bude dařit. Svým instinktům můžete věřit, jelikož máte dobré srdce. Štěstí je na cestě. Vaše srdce je citlivě naladěný nástroj. Naslouchejte mu. Vaše první impulzy jsou správné, a tak se jimi řiďte a dosáhnete nejlepšího možného výsledku.

  • To, co vám skutečně náleží, vám nemůže nikdo ukrást nebo vzít. Přijmete-li názor, že nikdo nevlastní nic jiného než svou vlastní poctivost, pak vás už nemůže žádná ztráta a prohra zdeptat. Nenechte se ovlivnit úmysly lidí kolem. Nyní je velmi důležité věřit svým vlastním niterným představám. Poslechněte své instinkty.

  • Možná budete zaskočeni nepříjemnou akci, která vzejde z vašeho okolí. To, co může vypadat jako nešťastný obrat událostí, má své niterně příčiny. Vnějšími zásahy se problém nevyřeší. Nechejte všemu přirozený průběh. Nevydávejte se do boje a místo toho si zachovejte svou noblesu. Řešení přijde samo.